UKLJUČITE SE I VI

BBB-i i legende malim Vukovarcima osigurali dan iz snova

23.05.2012 u 19:05

Bionic
Reading

U subotu ujutro iz vrtića na vukovarskoj Mitnici krenut će autobus s dječicom koji su organizirali Dinamovi navijači. U Zagrebu će posjetiti Zoološki vrt, nešto pojesti, a onda slijedi druženje s velikanima hrvatskog nogometa i izlazak na teren ruku pod ruku sa Zvonimirom Bobanom, Marijom Stanićem, Goranom Vlaovićem, Igorom Bišćanom, Tomom Šokotom, Tomislavom Butinom...

Organizacija subotnjeg humanitarnog spektakla u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici (u 17 sati) približava se kraju. Bad Blue Boysi organizacijski predvođeni ogrankom 'Zajedno za Dinamo' s ponosom su predstavili svoju akciju 'Plavo srce za djecu Vukovara', u kojoj na sebi svojstven način prikupljaju financijska sredstva za pomoć dječjem vrtiću na vukovarskoj Mitnici.

'Dolazak su potvrdili Zvonimir Boban, Goran Vlaović, Mario Stanić, Igor Bišćan, Tomislav Butina, Tomo Šokota, Srđan Mladinić, Slavko Ištvanić, Mario Tokić, Igor Pamić, Jasmin Agić i Hrvoje Štrok, a ima još igrača koji su rekli da najvjerojatnije dolaze, ali su još uvijek pod upitnikom,' kaže korodinator akcije Tomislav Glušić i otkriva kako zlatnu kopačku Davora Šukera nisu zvali.

'Odazvali su se svi koji su u Hrvatskoj i nemaju obaveza. Dario Šimić i Silvio Marić su se ispričali, Goce Sedloski je u subotu dobio poziv u reprezentaciju Makedonije, a do nekih igrača još pokušavamo doći. Želja je da na klupi sjedi Josip Kuže, ali on je u Kini...' rekao je Glušić i o problemima u organizaciji te dodao:

'Mislim da smo skupili dovoljno jaka imena da svaki dinamovac i općenito čovjek kojemu je Vukovar na srcu dođe na utakmicu ili uplati simboličan iznos na posebno pripremljeni žiro račun. Tiskali smo i majice posebno za ovu priliku i nadamo se skupiti barem 50.000 kuna. Svaka darovana kuna toj djeci može donijeti novu igračku ili spravu na igralištu i pozivamo sve da nam se pridruže u akciji.'

S ravnateljicom vrtića Dubravkom Sabo, koja je organizatorima poslala dirljivo pismo zahvale, dogovoreno je da djeca u subotu dođu u Zagreb gdje će posjetiti maksimirski Zoo, nakon čega slijedi druženje s velikanima i zajednički izlazak na teren te gledanje utakmice.

Ostaje još za definirati suce dvoboja i sastav navijača koji će istrčati nasuprot legendama. Ostalo je pred realizacijom i sve će biti spremno za subotu u 17 sati kada će na teren izaći nogometaši, navijači i vukovarska djeca. Ulaznice (istok 20 kuna, zapad 30 kuna) se mogu kupiti na dvoboju Cedevite i Splita, na navijačkom štandu na Glavnom kolodvoru, u Ilici 37, Zvonimirovoj 24 ili u sjedištu Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara (oktogon na Cvjetnom trgu). Majice koštaju 50 (dječja) i 70 kuna, a sve donacije građana mogu se uplatiti na žiroračun broj 2360000-1501086307

Predstavljanje je obavljeno u sjedištu Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, u čije se ime zahvalio njezin predsjednik Damir Jašarević 'Dugi'.

'Čestitam navijačima što i dalje prepoznaju ključne probleme u društvu i reagiraju, jer ova akcija pogađa u bit. Mitnica je simbol vukovarskog otpora, a najmlađi Vukovarci su preduvjet razvoja grada i najveći temelj da taj grad postane ono za što smo se borili. Nadam se da će ljudi popuniti tribine i pomoći skromnim prilozima', rekao je umirovljeni satnik koji je nakon pada grada šest mjeseci proveo u srpskom logoru.