NEMA MOLITVE

Brazilski nogometni savez zabranio pobožne rituale!

07.02.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Brazilski se nogometni reprezentativci ubuduće neće moći kolektivno moliti u svlačionici prije svojih utakmica, obznanio je sportski direktor reprezentacije Andres Sanchez

'Kod mene neće biti nikakvih religioznih kultova. Tko se želi moliti, može to činiti sam za sebe u svojoj sobi', izjavio je Sanchez za brazilski dnevni list Folha de Sao Paulo.

Tijekom Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici tadašnji pomoćnik izbornika Dunge, inače predani evangelik Jorginho, uveo je skupni molitveni ritual u kojem su sudjelovali svi nogometaši, s time da su prednjačili posebno pobožni reprezentativci poput Kakaá, Lucija, Josuea, Felipea Mela i Luisaa.

U Brazilskome su nogometnom savezu (CBF), očito pod utjecajem sekularistički nastrojenih medija, sada odlučili stati na kraj toj praksi.

'Prvo su problem bile žene i orgijanja, onda kartaške igre, a posljednji put religijska kultura. Sljedeći bi valjda trebao postati internet. No, za ljubav Božju, pitam vas što bi to igrači trebali činiti zaključani u svoje sobe sa svim tim laptopovima, pametnim telefonima i tabletima? Kažem da pojedinačno mogu činiti što god ih je volja sve dok ne ometaju druge igrače', zaključio je Sanchez.