PRODAVAO UKRADENO

Bivši igrač Uniteda mora na 15 mjeseci u zatvor

05.12.2011 u 20:24

Bionic
Reading

Bivšeg braniča Manchester Uniteda Ronnieja Wallworka sud je proglasio krivim i morat će u zatvoru provesti 15 mjeseci

Iako je Wallwork bio član Manchester UIniteda od 1995. do 2002, u dresu 'crvenih vragova' skupio je tek desetak utakmica, dok je ostalo vrijeme bio na posudbama u Carlisleu, Stockportu i Royal Antwerpenu. Potom je preselio u West Bromwich Albion, ali se ni tamo nije naigrao, da bi nakon šest sezona po posudbama karijeru završio u Sheffield Wednesdayu.

Nakon što je okončao karijeru, počeo se baviti prodajom automobila na iznajmljenom deponiju, a osuđen je na zatvorsku kaznu jer je osigurao da se na tom istom deponiju demontiraju ukradeni automobili.

Njegova odvjetnica potvrdila je da tužitelji nisu mogli dokazati krivicu Wallworku, te je objasnila kako se bivši nogometaš našao u financijskim problemima te je na taj način pokušavao zaraditi, a pri tom je i otkrila kako je njegova karijera krenula nizbrdo nakon što je u jednom baru uboden nožem.

'Gospodin Wallwork dao je sve od sebe kako bi ponovno igrao, ali se nikad više nije mogao dovesti u punu formu pa nije mogao ni ispuniti sva očekivanja trenera', pojasnila je odvjetnica za igrača koji je čak četiri puta igrao i za U-20 reprezentaciju Engleske.