BRAVO KOBE

Bryant najbolji strijelac Lakersa svih vremena

02.02.2010 u 10:05

Bionic
Reading

Iako je Kobe Bryant ponovno briljirao i postao najboljim strijelcem Lakersa svih vremena, njegova momčadi iz Los Anglelesa poražena je od Memphisa

Memphis Grizzlies napravili su malo čudo i pobijedili su Los Angeles Lakerse 95:93. No priča dana je Kobe Bryant koji se upisao u povijesne knjige svog kluba.

Uz 44 postignuta pogotka, Bryant je prešao Jerryja Westa i postao prvi strijelac Lakersa svih vremena, ali mu je Memphisov Rudy Gay pokvario slavlje zabivši ključnu tricu 29 sekunde do kraja s kojom je zapečatio pobjedu Grizzliesa.

Gay je postigao 25 pogodaka, dok je novi član All-Star ekipe Zach Randolph dodao 22 uz 17 skokova za pobjedu Memphisa (26-21) kojom su se osvetili Lakersima za poraz od 6. studenoga.

'Ti su mladi dečki sjajno igrali. Rudy je pogađao važne koševe. O.J (Mayo) je igrao dobro. To je bila dobra igra cijele ekipe', kazao je Randolph na kraju.

Nakon Gayeve trice za rezultat 95-90 za Grizzliese, Bryant je pogodio također tricu i aktualni su prvaci imali i priliku za zadnji šut kojeg je promašio Ron Artest.

Poraz bi pogodio Grizzliese koji su kontrolirali gotovo cijelu utakmicu i vodili čak 11 koševa u trećoj četvrtini.

Los Angeles je izjednačio zahvaljujući seriji 18-6 u trećoj četvrtini i u četvrtoj su bili izjednačeni prije Artestov zadnjeg promašaja.

U Lakersima, Bryant je bio agresivan cijelu utakmicu, trebalo mu je 29 koševa da prijeđe Westov rekord.

Četverostruki NBA prvak postavio je rekord zakucavanjem 4:13 minute prije kraja treće četvrtine kada je došao do ukupnog učinka u karijeri od 25,208 koševa.

'To je velika čast. S a svim sjajnim igračima koji su igrali ovdje i bogatom tradicijom to je sjajno postignuće', rekao je Bryant.

'West me naučio toliko toga kada sam imao 17 i pokazao mi je dosta toga o igri. Čak i kada sam prešao njegov rekord čini se da smo to skupa učinili.'

Trener Los Angelesa Phil Jackson propustio je međutim priliku da i sam postavi rekord, jer je s ovim porazom ostao izjednačen s Patom Rileyem kao trener s najvećim brojem pobjeda - čak 533.

Rezultati:

Washington Wizards - Boston Celtics 88:99
Miami Heat - Milwaukee Bucks 81:97
New Orleans Hornets - Phoenix Suns 100:109
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 95:93
Denver Nuggets - Sacramento Kings 112:109 (produžetak)
Utah Jazz - Dallas Mavericks 104:92
Portland Trail Blazers - Charlotte Bobcats 98:79