UVREDE S TRIBINA

Trijumf Cedevite zasjenila sramota; Tornado izbačen iz dvorane

17.02.2017 u 19:14

  • +8

Polufinale košarkaškog Kupa, Cedevita - Zadar

Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Kupa "Krešimir Ćosić", branitelji naslova su u polufinalu u Šibeniku svladali Zadar sa 92:75 (21-14, 21-25, 31-22, 19-14)

Cedevita je odlično krenula u utakmicu i povela sa 12:2, ali Zadar se uspio vratiti na 16:12, da bi tada Rashad James s pet uzastopnih poena odveo zagrebački sastav do prednosti od 21:12. Završnica prve i početak druge četvrtine protekao je u dominaciji Zadra koji je serijom 11-0 stigao do prednosti od 23:21.

U tom razdoblju je trener Cedevite Veljko Mršić odmarao svoj prvi bekovski par Jamesa i Boatrighta, a Katić, Musa i Krušlin nisu dobro iskoristili ponuđenu minutažu. No, povratkom Jamesa Cedevita je vratila prednost.

Početkom nastavka odlično je reagirao centar Cedevite Miro Bilan koji je ubacio 10 poena u kratkom vremenu s kojima je odveo svoju momčad do vodstva 61:51.

Utakmicu je obilježio i incident 7:26 minuta prije kraja kada je glavni sudac Srđan Dožai prvi vodstvu Cedevite od 78:67 naredio izbacivanje iz dvorane Zadrove navijačke skupine Tornada zbog vrijeđanja Cedevitina igrača Džanana Muse. Prekid je trajao više od 15 minuta, a kada je dvoboj nastavljen Cedevita je mirno privela susret kraju. Ovakve scene natjecanje koje nosi ime po legendarnom hrvatskom košarkašu nije zaslužilo. Krešimir Ćosić bi se sramio ovakvih navijača Zadra...

Bilan je utakmicu završio sa 28 koševa i 8 skokova, James je dodao 19, dok su kod Zadra najučinkovitiji bili jakov Vladović sa 14 ubačaja i 7 asistencija i Maj Kovačević sa 13 poena.

Cedevita će tako po šesti put zaredom zaigrati u finalu Kupa, dosada je osvojila četiri naslova od čega posljednja tri zaredom, a posljednja dva puta su u finalu svladali upravo Zadar.