REKORDNO LOŠ

Ima plaću 20 milijuna dolara, a ovako se sramoti!

01.12.2015 u 10:46

Bionic
Reading

DeAndre Jordan u utakmici Los Angeles Clippersa protiv Portland Trail Blaizersa uspio je promašiti čak 22 od 34 slobodnih bacanja, čime je izjednačio negativni rekord NBA lige...

Mnogi centri u povijesti NBA lige imali su problema sa slobodnim bacanjima, uključujući i velikane poput Wilta Chamberlaina i Shaquillea O'Neilla, a u novije vrijeme Dwight Howard je taj koji se isticao iznimno slabom realizacijom.

No, čini se da se pojavio čovjek koji će ih sve nadmašiti. DeAndre Jordan jednostavno ne zna izvoditi slobodna bacanja i nikako ih ne može naučiti. Centar LA Clippersa ima plaću 20 milijuna dolara godišnje i vrlo je koristan na svojoj poziciji, s prosjekom 11 koševa i 13 skokova, no kad netko napravi prekršaj nad njim, slijedi blamaža.

Protiv Portlanda u ponedjeljak 27-godišnji Jordan je uspio promašiti 22 slobodna bacanja iz 34 pokušaja, čime je izjednačio negativni rekord Chamberlaina iz 1967. godine.

Takav poražavajući postotak nije iznenađenje, jer ove sezone ima tek 37.9% ubačenih. Nije ni čudo da protivnici kad je gusto prekršaje rade samo na njemu. Clippersima u toj situaciji ne preostaje ništa drugo nego izvaditi svog Jordana iz igre...