VETERANSKO SP U KOŠARCI

Fantastičan uspjeh hrvatskih košarkaša u Orlandu

31.08.2015 u 11:21

Bionic
Reading

U američkom Orlandu, gdje se održavalo 13. po redu Svjetsko prvenstvo u košarci za veterane, hrvatska reprezentacija u kategoriji 50+ osvojila je brončanu medalju

Iako seniorsku medalju sa velikih natjecanja čekamo dugih 20 godina (bronca na EP 1995.) često nas razvesele naši najmlađi uzrasti koji s velikih natjecanja gotovo svake godine donesu po neku medalju. Međutim, kako 'klinci' ne bi bili usamljeni pobrinuli su se veterani u kategoriji 50+ koji su na vrlo snažnom turniru uspjeli doći do trećeg mjesta na Svjetsko prvenstvu za veterane.

U borbi za broncu naši veterani nadigrali su reprezentaciju Brazila s uvjerljivih 85:50, a treba reći kako je od samog početka bilo jasno kako je Hrvatska za klasu bolja tako da trener Predrag Oluić na toj utakmici nije imao težak posao. Posebno treba istaknuti Darka Pahlića i Mladena Ostojića koji su usprkos ozljedama odlučili zaigrati te pomoći Hrvatskoj da dođe do medalje.

'Ovo je posebno vrijedan uspjeh kada se zna da je naša momčad treće mjesto tj. brončanu medalju osvojila u najtežoj i najatraktivnijoj kategoriji, u kojoj je iza sebe ostavila ekipe koje su predvodili čak i poznati bivši NBA igrači', kazao je za tportal.hr Robert Matijević koji je u borbi za broncu reprezentaciji Brazila ubacio 26 koševa.

'Ovo je svakako veliki uspjeh hrvatske košarke i sigurni smo kako će i naša prava, prva seniorska košarkaška reprezentacija na predstojećem Europskom prvenstvu ostvariti visoki plasman kako bi se hrvatska košarka započela vraćati na grane na kojima je bila 90-tih godina', dodao je Matijević.

Reprezentacija Hrvatske u pobjedi nad Brazilom 85:50 nastupila je u slijedećem sastavu: Darko Pahlić 5, Goran Suton 23, Željko Županić 7, Draško Kunić 4, Mladen Ostojić 4, Đuro Simon 5, Damir Skorić 11, Robert Matijević 26 Trener: Predrag Oluić

Dodajmo još kako je hrvatska reprezentacija u kategoriji 55+  zauzela 12. mjesto od ukupno 24 reprezentacije.