FAVORIT JASAN

Cedevita nakon gaženja Cibone: Odigrali smo pristojno!

03.06.2015 u 18:33

Bionic
Reading

Nakon impresivne 101-66 pobjede Cedevite protiv Cibone u prvoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske, trenerima obje momčadi jasno je tko je favorit u nastavku serije...

Cedevita je pokazala da je jasan favorit u finalu protiv oslabljene Cibone. Pobjeda +35 u utakmici koja je riješena već u prvom poluvremenu govori dovoljno.

'Odigrali smo pristojnu utakmicu. Ne tako dobru kao što je bila druga polufinalna protiv Zagreba, no to je večeras bilo dovoljno. Uvjeti su bili teški. Dosta je bilo vruće, i jedni i drugi igrači su se brzo umarali. Bili smo precizni na vanjskom šutu i to je u prvom poluvremenu napravilo razliku, a u drugom poluvremenu smo odigrali bolje u obrani i zasluženo pobijedili. Žižić je sigurno važan igrač za Cibonu, no ja sam se bojao da ćemo imati problema ako oni budu igrali s niskom postavom s petoricom nižih igrača. No, nisu to odigrali, a mi smo imali dobru pripremu za igru s četiri vanjska igrača,' rekao je nakon susreta privremeni trener Cedevite Veljko Mršić.

'Nekih petnaestak minuta smo se držali. Znali smo i ranije da su iskustvo i kvaliteta na strani Cedevite, a otežavajuća okolnost bila nam je i što nije bilo Žiže, koji može pomoći u obrani njihovih visokih igrača. Riskirali smo više njihov vanjski šut, a oni su pogađali. Sada se okrećemo utakmici u subotu. Nadam se da će Žiža moći igrati i da ćemo biti bolji,' rekao je pak strateg Cibone Slaven Rimac.

Serija se nastavlja u subotu drugom utakmicom. Igra se na tri pobjede.

'Puno puta se u povijesti playoffa događalo da je netko uvjerljivo dobio prvu utakmicu, a onda je druga bila teža. No, mi smo vrlo motivirani da to završimo u prve tri utakmice,' zaključio je Marko Tomas, sa 17 koševa najbolji strijelac Cedevite u prvoj utakmici.