OSTAJE U BARCELONI

Ante Tomić neće u NBA, a 'krivac' za to je 'ona'?

28.04.2015 u 18:57

Bionic
Reading

Odlični hrvatski košarkaš i centar Barcelone, po svemu sudeći ipak neće otići u NBA, najjaču košarkašku ligu svijeta, kako se pisalo proteklih tjedana

Kako piše Crosarka.com, a pozivajući se na španjolski Mundo Deportivo, 217 cm visokom Tomiću kroz koji mjesec ističe ugovor ali već se s čelnicima kluba usmenim putem dogovorio o produženju. Naš reprezentativac bi navodno trebao potpisati novi, trogodišnji ugovor, tako da planovi igranja u NBA-u padaju u vodu.

Logičan je ovo potez Barcelone, jer čini se kako bi nakon ovoga ljeta mogli ostati bez nekoliko igrača, pogotovo na centarskim pozicijama. Naime, Tomićev suigrač Tibor Pleiss namjerava otići u najjaču ligu svijeta, unatoč važećem ugovoru do 2016. godine. Za njega se navodno već zanima Oklahoma City Thunder.

Osim njega, izgledne šanse za NBA ima i Marcelinho Huertas, a ne moramo ni spominjati našeg Marija Hezonju kao glavnog kandidata za NBA ligu. Bit će zanimljivo vidjeti rasplet situacije u Barceloni, a izgleda da nas očekuje jako zanimljivo ljeto, kako u NBA-u tako i u Europi.

Doduše, to su 'sportski motivi', ali kako je na svom Twitter profilu objavio David Pick, odlični poznavatelj košarkaških novosti, razlog Tomićevog ostanka u Barceloni drugačije je prirode. Naime, Pick raspolaže informacijom da je Tomićeva 'bolja polovica' Katarina Štimac - poželjela ostati živjeti u Španjolskoj. Poznato je kako je krajem prošle dala otkaz na poslu u Mađarskoj kako bi mogla novi posao obavljati iz Barcelone i istovremeno biti uz svog Antu. Dobro upućeni Pick tako tweet završana rečenicom 'sretna žena znaći i sretan život'. Dakle, ako je vjerovati ovim glasinama Katarini se očito ne vraća u SAD gdje se jedno vrijeme školovala. Ali, stara poslovica kaže nikad ne reci nikad.

Podsjetimo još kako prava na Tomića posjeduje NBA momčad Utah Jazz koja ga je izabrala 2008. godine kao ukupno 44. pick.