BIVŠI TRENER ZAGREBA

Sunara o Tomiću: NBA je vrhunac, to je logičan potez!

04.03.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Vijest da će 28-godišnji hrvatski košarkaš Ante Tomić od sljedeće sezone vjerojatno zaigrati u NBA ligi posebno je razveselila njegove trenere

Jedan od njih jest i Ivan Sunara, 55-godišnji Drnišanin koji je 217 cm visokog Tomića vodio dok je bio trener KK Zagreb. Tada je Tomić tek bio na početku seniorske karijere, a Sunara – koji kao igrač ima bogato iskustvo (osvajač je olimpijske bronce 1984) – često je znao reći da ga podsjeća na hrvatsku legendu Krešu Ćosića.

'Smatram da je NBA vrhunac svakog igrača, a Tomić je svakako igrač koji posjeduje vrijednosti za tu ligu. Čuo sam nedavno da Tomić vjerojatno odlazi u NBA i mislim da vuče pametan potez. To je logičan potez i svakako izazov u njegovoj karijeri', kazao je za tportal.hr Sunara, a trenutačno živi u Zadru i uskoro se nada novom trenerskom poslu u inozemstvu.

Na pitanje je li se Tomić, koji je nedavno napunio 28 godina, prekasno odlučio za taj potez, Sunara kaže:

'Mislim da za njega nije prekasno i sigurno nije ni prvi, a ni posljednji koji u tim godinama odlazi u NBA ligu. Tomić je po profilu vrlo sličan Pauu Gasolu, a takvih igrača nedostaje u NBA ligi. Možda je šteta to što nije ranije otišao u NBA jer je riječ o posebnom igraču, vrlo sličanome Kreši Ćosiću, s kojim sam često igrao. Tomić je rijetko viđen talent jer ima visinu centra te uz to razumije igru i ima sjajan osjećaj za dodavanje. Kada sam ga vodio u Zagrebu, često sam znao reći kako je po svemu bio ispred drugih, a to što je rano dobio priliku u seniorima Zagreba svakako mu je puno pomoglo', kazao je Sunara dodavši:

'Bio je užitak raditi s njim i jedva čekam vidjeti ga u NBA ligi.'