NBA OBRANA

Europljane su pljuvali, a sada sami ispadaju smiješni!

04.03.2015 u 15:03

Bionic
Reading

NBA je najjača košarkaška liga svijeta, tu igraju najveće zvijezde ovoga sporta, ali i na njihovim utakmicama mogu se vidjeti očajno odigrane obrane, posebno američkih košarkaša

Sinoć su u NBA-u Chicago Bullsi svladali Washington Wizardse 97:92, a domaćinu su pomogli i gostujući košarkaši kojima su u pojedinim trenucima u obrani izgledali potpuno nezainteresirano.

Wizards Otto Porter nadmašio je sve. U završnici, kada je svaka lopta bila važna, jednostavno je zaspao i zaboravio na Tony Snella koji je zbrisao na suprotnu stranu i neometan šutirao za tri poena. Srećom po Portera, nije pogodio.

Otto je zaspao


U NBA-u je obrana važna, najveći velikani u povijesti NBA lige poput Billa Russella, Garyja Paytona i Michaela Jordana bili su i prava defanzivna napast za svoje suparnike, dok su u prošlosti Europljani bili ti obilježeni i omalovažavani kako ne znaju igrati obranu. Neopravdano, iako neki pojedinci sa Staroga kontinenta stvarno nisu bili pouzdani u tome segmentu igre, na američkoj strani puno je većih propuha.

Neki su zvijezde poput Jamesa Hardena, u ovom trenutku prvog strijelca lige koji je često predmet sprdnje, jer u defanzivnom dijelu ponekad ne postoji.

Harden je priča za sebe


Od onih koji su u obrani ispadali smiješni su i iskusni Kings Andre Miller, Maurice Ewans koji je prije tri godine odigrao zadnje utakmice za Washington, Ama're Stoudemire koji je trenutačno u Mavericksima, Kyle Korver iz Atlante, Michael Beasley koji se vratio u Miami, Steve Novak iz Oklahome Cityja... Popis je dug!

Jedna od najgorih obrana Stoudemirea


I dodajmo za kraj nešto što najbolje demantira Amerikance koji često trabunjaju o loše obrambenom učinku kolega iz Europe. Posljednje dvije nagrade za najboljeg defanzivca NBA sezone otišle su u ruke Španjolca Marca Gasola (2013) i Francuza Joakima Noaha (2014.).

I za kraj stup - Andre Miller