EMOTIVAN GOVOR

Draženov bivši suigrač grcao u suzama: Otišao je prerano…

20.02.2015 u 11:04

Bionic
Reading

Vijest da je u dobi od 52 godine iznenada preminuo bivši NBA košarkaš Jerome Kersey rastužila je mnoge ljubitelje košarke, uključujući njegove bivše suigrače. Njegov blizak prijatelj Terry Porter jednostavno nije mogao zaustaviti suze…

Među prvima se na konferenciji za medije oglasio Terry Porter, bivši branič Portland Trail Blazersa s kojim je Jerome Kersey godinama igrao u startnoj petorici. Podsjetimo, u sezoni 1989/90. u Portland je stigao i tada najbolji europski košarkaš Dražen Petrović i, prema pisanju lokalnih novinara, upravo je Dražen najzaslužniji za to što su braniči Terry Porter i Clyde Drexler te godine briljirali odvevši ovu franšizu do velikog finala (poraženi su od Detroita). Trener Blazersa Rick Adelman, kasnije se pokazalo, koristio je Dražena kao igrača koji je natjerao dvojac Porter & Drexler da još bolje trenira. U svojoj drugoj NBA sezoni nezadovoljni Dražen zatražio je zamjenu, a kada je odlazio Drexler je poslao jasnu poruku 'kako čelni ljudi kluba jako griješe...'.

Tako je generacija Portlanda koja je dominirala u sezoni 1989/90. nakon našeg Dražena Petrovića (1993, prometna nesreća) te Kevina Duckwortha (2008, infarkt) ostala bez još jednog velikana…

Porter, s kojim je Kersey bio blizak prijatelj, pred novinare je izašao vidno potresen, a već nakon nekoliko riječi nije mogao zaustaviti suze.

'Probudio sam se kao i mnogi od vas i jednostavno… Mislio sam da je to loš san', kazao je 51-godišnji Porter, a suze su mu kapale jedna za drugom niz lice.


'Bio je suigrač kakvog bi svatko poželio. Za vas je bio spreman ići i glavom kroz zid. Imao je svaki mogući talent koji košarkaš može imati', dodao je u svom govoru Porter, dirnuvši tako do suza i okupljene novinare.

'Otišao je prerano, stvarno je prerano otišao. Nedostajat će mi, nedostajat će svima nama', kazao je između ostalog Porter, prisjetivši se usput o kakvom se sjajnom igraču i sjajnoj osobi radilo.

Porterov emotivni govor možete pogledati u prilogu.