DANIJEL LUTZ POTVRĐEN

Zagrepčanin na klupi Cibone, stiže i NBA pojačanje!

11.12.2012 u 16:13

Bionic
Reading

Nakon briljante pobjede Cibone nad Cedevitom u 12. kolu ABA lige najsretniji je bio dotadašnji privremeni trener 'vukova' Danijel Lutz

Naime, nakon što su čelni ljudi Cibone, poslije naglog odlaska Veljka Mršića, tjednima tražili trenera shvatili su kako ga imaju u svojim redovima. U ponedjeljak je to potvrdio i predsjednik kluba Ivica Lovrić, a oko Božića se očekuje i novi pomoćni trener na klupi 'vukova'.

Lekcija koju je 33-godišnji Lutz održao zvijezdama Cedevite predvođene iskusnim trenerom Acom Petrovićem zaista je bila po ukusu navijača Cibone. Pojačana 18-godišnjim Dariem Šarićemna oduševljenje 4500 navijača upisala je pobjedu u ABA ligi kojom je prekinut niz od devet uzastopnih poraza…

Nakon te utakmice Uprava kluba obavijestila je 'vječnog' pomoćnog trenera Lutza kako je imenovan prvim trenerom Cibone do kraja sezone.

Nakon što je skupljao iskustvo u A-2 ligašu Kaptolu, kadetima Cibone te na klupi Cibone uz trenerska imena kao što su Velimir Perasović, Dražen Anzulović, Zdravko Radulović, Joke Vranković, Jasmin Repeša i Veljko Mršić, Zagrepčanin Lutz, dečko iz Dubrave koji je vrlo rano shvatio da neće napraviti uspješnu igračku karijeru, odlučio je postati trenerom. Iako je nakon odlaska Mršića bio pod velikim pritiskom, ipak je svojim predanim radom stekao povjerenje Uprave, ali i respekt igrača.

'Osjećao se psihološki pritisak, ali sam cijelo vrijeme radio maksimalno profesionalno i ponašao sam se kao prvi trener. Naravno da sam znao kako Cibona traži iskusnije ime koje generalno Cibona treba i zaslužuje i samo mogu obećati kako ću dati sve od sebe kako bih dokazao da je Uprava kluba pravilno postupila. Posljednja dva tjedna smo zaista dobro radili i ovo gledam kao neku vrstu nagrade', kazao je iskreno u razgovoru za tportal.hr Lutz, koji je od poznatih trenerskih imena s kojima je prošlih godina radio puno toga naučio.


'Najviše sam naučio od Velimira Perasovića s kojim sam u Ciboni surađivao dvije sezone. Od Jasmina Repeše, s kojim sam intenzivno surađivao šest mjeseci, naučio sam nevjerojatan profesionalizam, glad za napretkom, radom i uspjehom. Sa svim ostalim ostalim trenerima sam bio prekratko, ali sam se od svih trudio nešto naučiti, što mi itekako koristi', dodao je Lutz koji tako igrom slučaja ima privilegiju u Ciboni trenirati 209 cm visokog Šarića, najdarovitijeg igrača Europe i jednu od najvećih zvijezda NBA drafta.

Kako bi Lutz i pobjeda željni igrači u nastavku sezone bili još bolji, u klub u četvrtak stiže novo NBA pojačanje. Riječ je o 31-godišnjem, 193 cm visokom američkom playmakeru Smushu Parkeru, bivšem igraču LA Lakersa (igrao je još za Cleveland, Phoenix, Miami, Detroit i Clipperse), koji bi trebao potpisati jednomjesečni ugovor. Prošlih nekoliko sezona igrao je u neatraktivnim ligama u Iranu i Dominikanskoj Republici, pa stoga ne čudi što u Ciboni žele biti oprezni ponudivši mu tzv. 'ugovor na žeton'.

'Dobro su nam poznate njegove kvalitete, a ako sve bude u redu i ako prođe liječnički pregled, Parker će konkurirati za utakmicu ABA lige protiv Igokee. Ne očekujte igrača kvalitete Johna Stocktona, ali će svakako na poziciji organizatora igre rasteretiti Davora Kusa koji se u posljednje vrijeme enormno trošio, pogotovo u obrani', dodao je Lutz, naglasivši kako neće dozvoliti da dolazak novog igrača naruši dobru kemiju koju momčad ima posljednjih dva tjedna.

Kako je Parker igrao dok je bio suigrač Kobea Brtyanta u Lakersima, možete vidjeti u video prilogu.