TRADE KLUBOVA

Senzacija u NBA: Oklahoma poslala Hardena u Houston!

28.10.2012 u 11:16

Bionic
Reading

Svega nekoliko dana uoči početka nove sezone u NBA ligi dogodila se velika razmjena igrača na relaciji Oklahoma City - Houston. U glavnoj je ulozi bio James Harden

Uprava Thundera nije uspjela dogovoriti produljenje ugovora s najboljim 'šestim' igračem lige i na koncu ga je odlučila poslati u Houston. Osim 23-godišnjeg, 196 centimetara visokog beka, među Rocketse su poslani i Cole Aldrich, Daequan Cook i Lazar Hayward. U Oklahoma City, pak, kao najveća zvijezda dolazi Kevin Martin, a uz njega su se Rocketsi odrekli i mlade nade Jeremyja Lamba, te dva izbora prve runde drafta i jednog ''picka'' druge runde.

''Nismo uspjeli postići dogovor s Jamesom i zato smo se odlučili na razmjenu u kojoj smo iskoristili priliku za dovođenje igrača Kevinova kalibra, mladog talenta Jeremyja te izbora na draftu, što će nam biti važno u ostvarenju cilja stvaranja održive momčadi'', stoji u priopćenju prošlosezonskih finalista najjače svjetske košarkaške lige.

Harden je u prošloj sezoni imao prosjek od 16.8 poena, 4.1 skoka i 3.7 asistencija, a s američkom je reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio zlatnu medalju. Kevin Martin (29) je, pak, prije Houstona igrao šest godina za Sacramento. Prošle je sezone bio na prosjeku od 17.1 poena i 2.8 asistencija.