ZVEZDA U GROTLU VIŠNJIKA

Vraća li se košarka u Zadar ili je ovo početak kraja ABA lige!?

01.10.2012 u 17:24

Bionic
Reading

Zadar ponovno trese košarkaška groznica. Na Višnjik u utorak stiže Crvena zvezda

Radikalni navijači po internetskim forumima lokalnih portala pozivaju na prekid utakmice i nerede slične onima u Beogradu kada su na utakmici 1. kola regionalne ABA lige navijači Partizana igrače Zadra zasuli kovanicama, upaljačima i ostalim tvrdim predmetima natjeravši ih na bijeg s parketa.

Tiha navijačka većina koja obuhvaća mahom one pristaše Zadra koji su prisutni na svim utakmicama protivi se takvom scenariju. Žele uzavrelu atmosferu i pobjedu, u prvom redu svoga kluba, ali i košarke. Policija je informirana o nakanama pojedinaca te 'poduzima sve potrebne predradnje kako bi se incident spriječio'.

Službeni stav kluba je jasan i snažno naglašava sportsku stranu priče.

'Dođite u što većem broju, pokažite da smo bolji i sportskim navijanjem zajedno s nama proslavite povratak u ABA ligu', poručio je navijačima sportski direktor kluba Branko Skroče

Prodaja ulaznica ide dobro. Nakon dugo vremena očekuje se prepoznatljiva zadarska atmosfera i dobro ispunjen Višnjik. Unatoč zdravstvenim problemima koji i dalje diktiraju roster momčadi u svlačionici vlada optimizam i želja za pobjedom. Igrači su beogradsku priču već pospremili u arhivu, no ona je zapalila iskru među navijačima i utakmicu s Crvenom zvezdom svrstala u one s predznakom visokog rizika.

Nakon jednogodišnjeg izbivanja iz regionalne lige raspored natjecanja Zadranima je, slučajno ili ne, odredio oglede s beogradskim klubovima, a incident u Pioniru, slučajno ili ne, ih je postavio pred zid.

Svezanih ruku i zatomljenih osjećaja prema svemu onome što ih je snašlo u Pioniru moraju dati sve od sebe da utakmica s Crvenom zvezdom prođe u najboljem mogućem redu.

Novi izgred ozbiljno bi ugrozio i samo natjecanje pa se može reći kako će sutrašnji sraz Zadra i Crvene zvezde dati odgovor na pitanje vraća li se to košarka u Zadar ili je beogradski incident označio početak kraja regionalne lige.