KAKO IZBJEĆI DREAM TEAM

Andrej Kiriljenko tek izborio OI, ali ga je naljutio ždrijeb

09.07.2012 u 12:25

Bionic
Reading

Kroz dodatne kvalifikacije među 12 momčadi koje će igrati na košarkaškom olimpijskom turniru u Londonu došle su dvije iz Europe, Rusija i Litva

No ono što je zanimljivo spomenuti jest da je u Venezueli, odmah po okončanju kvalifikacijskog turnira, održan ždrijeb za Olimpijske igre.

Skupinu A predvode branitelji naslova iz Sjedinjenih Država, a protiv zlatnih iz Pekinga u prvom krugu će igrati reprezentacije Argentine, Francuske, Tunisa, Litve i Nigerije.

Ždrijeb u Caracasu u skupinu B je smjestio europske prvake Španjolce te selekcije Rusije, Brazila, Australije, Kine i domaćina Veliku Britaniju.

Iz dviju skupina prve četiri momčadi izborit će nastup u četvrtfinalu.

Najveća zvijezda Rusije, koja je upravo na kvalifikacijskom turniru u Venezueli izborila London, Andrej Kiriljenko nije posebno zadovoljan jer je želio SAD u prvom krugu da bi 'izbjegao mogućnost sraza s Amerikancima već u četvrtfinalu'.

Očito najbolji igrač Rusije, kojem će to biti treće OI, razmišlja da bi Rusija uz malo sreće mogla do olimpijske medalje.

Dodajmo još da 31-godišnji Kiriljenko nije odlučio hoće li nastaviti karijeru u NBA ligi – gdje je kao igrač Utah Jazza proveo deset sezona – ili će prihvatiti neku od ponuda iz Europe.

S obzirom da prošle godine nije uspio sa svojim CSKA otići do kraja i ispuniti san 'da postane klupskim prvakom Europe' moguće je da će pokušati još jednom otići do kraja baš u Europi.

I dok Kiriljenko važe ponude podsjetimo još da je američki Dream team (SAD) u finalu posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu nadigrao sjajnu Španjolsku 118:107, a i u London dolazi u vrlo jakom sastavu, predvođen najboljim igračem prošle NBA sezone LeBronom Jamesom (Miami Heat) te Kevinom Durantom (Oklahoma City Thunder) i Kobeom Bryantom (LA Lakers).