MUKE AMERIKANACA

Tko će igrati centra u osakaćenom Dream Teamu u Londonu?

02.07.2012 u 14:59

Bionic
Reading

Punih 20 godina nakon što je originalni Dream Team predvođen Michaelom Jordanom i ostalim NBA velikanima s lakoćom, očekivalo se kako će NBA liga na predstojeće Olimpijske igre poslati jednako dobru momčad kao što je bila ona u Barceloni 1992. godine

No, već sada je jasno kako Dream Team za London po imenima neće biti ni blizu Jordanu i društvu, a razlog su ozljede. Nakon što su još ranije otpali Derrick Rose (koljeno) i Dwight Howard (leđa), uoči početka priprema stigla su još dva otkaza.

Krajem prošlog tjedna izborniku SAD-a Mikeu Krzyzewskom otkazali su Dwyane Wade (koljeno) i njegov suigrač iz novih NBA prvaka Miami Heata Chris Bosh (istegnuće mišića trbušnog zida), pa je tako širi popis potencijalnog Dream Teama spao na svega 16 imena. No, s obzirom na tešku i napornu sezonu nekih igrača te kronične probleme s ozljedama, pitanje je u kakvom će stanju Amerikanci braniti olimpijsko zlato iz Pekinga.

MVP finala LeBron James, zvijezda Lakersa Kobe Bryant, najbolji strijelac lige posljednje tri sezone Kevin Durant i društvo svakako će u oslabljenom sastavu imati nimalo lak zadatak kako bi preko španjolskog Dream Teama ponovno otišli do kraja.

Najveći problem u ovom trenutku, kada je reprezentacija SAD-a u pitanju, jest tko će biti startni centar u Londonu kada nema Howarda i Bosha?

Hoće li to biti obrambeni specijalac i sjajni bloker Tyson Chandler? Ili možda još mladi centar Lakersa Andrew Bynum koji je u sezoni koja je iza nas bio startni All-Star.

No, nije teško zaključiti kako u ovom trenutku Španjolska s braćom Gasol (Marc & Pau) te naturaliziranim Sergeom Ibakom u ovom trenutku imaju puno bolju centarsku liniju.

Sve nabrojano je garancija kako ćemo gledati puno neizvjesniji košarkaški turnir nego što smo se mogli nadati i da se originalni Dream Team, koji je svoje protivnike pobjeđivao sa 40-ak koševa razlike u prosjeku, nikada neće ponoviti.