DOLAZI PONOS IZAELA

Repeša: Protiv Maccabija pokazati pomak u igri

13.01.2012 u 19:31

Bionic
Reading

Cibonu u subotu očekuje prava košarkaška fešta. U Draženov dom u sklopu 16. kola regionalne ABA lige dolazi veliki Maccabi. Upravo protiv jedne od najboljih europskih momčadi Cibona mora prikazati i možda najbolju utakmicu ako želi napraviti iznenađenje

Nakon pobjede u prošlom kolu u Novom Mestu protiv Krke, Cibonu u subotu (18 sati) očekuje težak ogled u Draženovom domu protiv ponosa Izraela Maccabija, jedne od najboljih europskih momčadi u ovom trenutku. Maccabi je nakon 15 kola uvjerljivo vodeća momčad ABA lige sa samo jednim porazom.

Cibona je sezonu u regionalnom prvenstvu otvorila baš protiv Maccabija u Tel Avivu gdje je teško poražena (97:81). Od onog vremena više nema trenera Vrankovića, već je na klupi Jasmin Repeša.

'U subotnjoj utakmici protiv Maccabija nemamo što izgubiti, no vidim priliku da popravimo igru, izgledamo više kao tim. Igrati protiv Maccabija je uvijek izazov, sada će biti svježi i favoriti su u svakom pogledu, no mi ćemo se posvetiti sebi i pokušati pružiti što bolju igru, a vidjet ćemo da li će to biti dovoljno za pobjedu', kazao je u najavi ogleda trener Repeša.

'Nama je bitno da protiv njihovih nekoliko obrana s presingom ne gubimo lopte na glup način jer to oni kažnjavaju i to će biti naš glavni cilj. Maccabi je popunjen na svim mjestima, što se i očekuje od momčadi takvog kalibra.'

Strateg 'vukova' se kratko osvrnuo i na slavlje u Novom Mestu.

'Protiv Krke smo odigrali solidno, ali je nedopustivo da u posljednjoj četvrtini primimo 30 poena. U Novom Mestu nismo igrali baš puno bolje nego ranije protiv Radničkog, istina, igra je izgledala tečnije, ali nije bilo velike razlike u kvaliteti kako smo odigrali', završio je Repeša.