OSTAVKA

Vranković šokirao igrače i upravu Cibone

25.11.2011 u 13:34

Bionic
Reading

Josip Vranković više nije trener Cibone, a klub je trenutačno u potrazi za njegovim nasljednikom. Spominje se nekoliko imena

Nakon nešto manje od osam mjeseci, Vranković je završio avanturu na Ciboninoj klupi. Iznenađujuća je to vijest jer ništa nije nagovještavalo na takav rasplet.

Bivši hrvatski izbornik od igrača se oprostio na jutarnjem treningu u petak, kad ih je i obavijestio da odlazi.

Njegova ostavka je zatekla i klupske čelnike koji moraju brzo pronaći neko rješenje. Od slobodnih trenera na raspolaganju su Slobodan Subotić, Jasmin Repeša, Dario Giergia, Dražen Brajković te Aleksandar Petrović.

Vremena za pravu reakciju je malo, jer za dva dana Cibona kod kuće igra utakmicu regionalne lige s Union Olimpijom.

Kasnije je iz Cibone stiglo objašnjenje zbog čega je Vranković napustio klupu 'vukova'.

'Smatram da ekipi Cibone trenutno treba veća igračka kvaliteta na poziciji 1 kako bi bila konkurentna ekipama u ABA ligi i Eurokupu. Ovo ljeto prilikom slaganja rostera bilo je dosta problema, doveli smo novih igrača, i normalno je da se kod takvih situacija napravi doselekcija', izjavio je trener Josip Vranković na odlasku.

Oglasio se i direktor kluba iz Savske Zdenko Antunović.

'Momčad Cibone u nadolazećim utakmicama vodit će dosadašnji pomoćnici, a s naše strane učinit ćemo sve da Josip Vranković ostane u KK Cibona. Uprava kluba za poziciju glavnog trenera traži novo rješenje.'