BANIĆ OSTAO 'KRATAK'

Bogdanović predvodio Fener do pobjede

10.11.2011 u 09:57

Bionic
Reading

Iako jedinom hrvatskom predstavniku u košarkaškoj Euroligi ne cvjetaju ruže, pojedinci u stranim klubovima upisuju vrlo respektabilne učinke

Vrlo dobru večer imali su hrvatski košarkaši u prvim dvobojima 4. kola Eurolige. U dvoboju u Bilbau, domaća je momčad izgubila od turskog Fenerbahčea 70:73, a prva imena dvoboja bili su hrvatski košarkaši - Marko Banić bio je prvi strijelac Bilbaa; u 26,5 minuta zabio je 17 koševa, a tome je dodao i pet skokova. S druge strane, Bojan Bogdanović je bio najefikasniji u Feneru sa 19 koševa u 22 minute. Hrvatski je reprezentativac svom učinku dodao i četiri skoka. Roko Leni Ukić nije bio tako raspoložen. Splićanin je za tursku momčad u 16 minuta zabio četiri koša.

U dvoboju Union Olimpije i Galatasaraya pobjedu su odnije Turci (79:70), no u dvoboju hrvatski igrača bolji je bio član slovenske momčadi Damir Markota koji je za 29 minuta postigao osam koševa, uz devet skokova i dvije asistencije, dok je Lukša Andrić za goste u 15 minuta ubacio tri koša, a imao je i dva skoka, tri osvojene lopte te tri asistencije.