DOMAĆA PREMIJERA

Androić: Protiv Panathinaikosa nemamo pritiska

26.10.2011 u 10:03

Bionic
Reading

Prvi put košarkaši Zagreba pred svojim će gledateljima odigrati utakmicu Eurolige. U grad dolazi europski prvak Panathinaikos s kojim će 'mravi' u 19 sati odmjeriti snage u Areni Zagreb

Košarkaši Zagreba u prvom su kolu Eurolige doživjeli debakl u Njemačkoj. Nova priliku za popraviti dojam stiže im danas u 19 sati, kada će 'mravi' imati svoj euroligaški debi pred svojim gledateljima. Boljeg protivnika u svom debiju pred vlastitim gledateljima Zagreb nije mogao imati – dolazi aktualni europski prvak Panathinaikos.

Zagreb i Panathinaikos imaju nekoliko dodirnih točaka. Trener Zagreba Vladimir Androić kum je trenera Panathinaikosa Željka Obradovića, a druga dodirna točka je Damir Mulaomerović koji je prije deset godina igrao za atenski klub.

'Mi želimo skupiti što više iskustva igrajući Euroligu. Utakmica protiv Panathinaikosa mogla bi biti najlakša jer smo oslobođeni pritiska jer su oni najbolja momčad Europe. Pokušat ćemo zaustaviti njihovu igru 'picka' koja je dovedena do savršenstva. Ali prije svega moramo dati sve u obrani i poboljšati igru u napadu. Ne smijemo dozvoliti da se vratimo na ono stanje kao nakon Njemačke', kazao je u najavi utakmice trener Zagreba Vladimir Androić.

O utakmici s aktualnim prvacima Eurolige govorio je i Damir Mulaomerović.

'Dolazi nam najbolja momčad, no pitanje je što mi možemo napraviti. Ništa ne možemo garantirati, osim pokušati igrati pravu utakmicu i dati sve od sebe. Naša je obaveza dati sve od sebe pa što bude', smatra Mulaomerović.

Utakmica je na rasporedu u 19 sati u zagrebačkoj Areni. Iluzorno je očekivati pobjedu Zagreba protiv Panathinaikosa, no ako ništa drugo, bitno je da 'mravi' pokažu puno bolju igru nego u Bambergu gdje su teško stradali. Bilo bi lijepo kada bi Arena bila puna i dala podršku aktualnim hrvatskim prvacima.