PRED PONOROM

BiH očitala lekciju hrvatskim zvjezdicama

04.09.2011 u 21:53

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija na Europskom prvenstvu u Litvi u četvrtom kolu doživjela je drugi poraz. Sada je od Vrankovićevih izabranika bila bolja Bosna i Hercegovina 80:92 (36:43)

Hrvatska se pobjedom protiv BiH mogla plasirati u drugu fazu natjecanja, ali umjesto toga sada se nalazi pred ponorom i totalnim debaklom. BiH je očitala lekciju sterilnim i šuterski neraspoloženim hrvatskim košarkašima (šut za tricu 4-24).

Od samoga početka vidjelo se je da Vrankovićeva družina nije ušla dovoljno agresivno u utakmicu, a kada je potpuno stao šut s vanjskih pozicija sve se raspalo. U 'egalu' se Hrvatska držala do 22. minute, a tada je 'brod' počeo tonuti.

Tomić je opet bio naš najbolji igrač, ali pomoć od ostalih je bila premala. No košarkaši BiH su u prvom poluvremenu imali raspoloženog Teletovića, a u nastavku mu se priključio i Domercant. Za njih nije bilo rješenja i drugi poraz na prvenstvu je bio neizbježan.

U ponedjeljak nas očekuje utakmica s Grčkom (17 sati), a za prolaz možda neće biti dovoljna ni pobjeda. Zapravo, bilo bi uopće stvarno bezobrazno razmišljati o slavlju nakon blijedih izdanja koje hrvatski košarkaši pružaju u Litvi.

Kod Hrvatske Tomić je ubacio 23 koša, Bogdanović 16, Simon 11, a Draper osam uz devet asistencija. U redovima BiH Teletović je imao 26 ubačaja (devet skokova), a Domercant 23 (sedam skokova).