SRAMOTNO!

Bezobzirna tučnjava Kineza i Amerikanaca

20.08.2011 u 15:50

Bionic
Reading

Posjet američkog potpredsjednika Joea Bidena Kini nakratko je gurnut u drugi plan nakon masovne tučnjave američkih i kineskih košarkaša tijekom prijateljske utakmice igrane u Pekingu

Utakmica između momčadi američkog sveučilišta Georgetown i kineskog kluba Bayi Rockets prekinuta je u posljednjoj četvrtini pri rezultatu 64:64 zbog tučnjave u kojoj su sudjelovali svi igrači oba sastava, ali i nekoliko gledatelja. Udarci su pljuštali sa svih strana, a igrači su se gađali stolcima i plastičnim bocama. U gužvi je najgore prošao Aaron Bowen kojeg je jedan kineski košarkaš oborio na tlo, a potom sjeo na njega i nastavio ga udarati šakama. Tučnjava je izbila nakon bezazlene borbe za loptu na sredini terena.

'Iskrenom žalimo zbog ovog incidenta', kazao je trener Georgetowna John Thompson III, a je glasnogovornik američkog veleposlanstva u Pekingu kratko je kazao: 'Tučnjava je nesretni incident.'

Bila je to druga utakmica između Georgetowna i Rocketsa. Prva je igrana u četvrtak i prošla je bez incidenata. Tada je utakmicu s tribina pratio i američki potpredsjednik Joe Biden.

Zanimljivo samo nekoliko dana prije utakmice glasnogovornik američkog State Departmenta je pozdravio održavanje ogleda između Georgetowna i Rocketsa poručivši kako 'State Departmenta na susrete američkih i kineskih sportaša gleda kao priliku da se učvrste kontakti i odnosi s Kinom'.