NAKON PORAZA

Tomić: Znamo da javnost nije baš uz nas

10.08.2011 u 19:58

Bionic
Reading

I nakon što je okončan prvi turnir reprezentacija zemalja nastalih raspadom SFRJ, hrvatski košarkaši i dalje ostaju u Sloveniji

Pripreme za EP, koji počinje 31. kolovoza, nastavljaju u Rogaškoj Slatini. Ondje će osluškivati hoće li, zbog velikih nereda u Engleskoj, londonski turnir (16.-21. kolovoza) biti otkazan.

Inače, dežurni kritičari izborniku Vrankovićuspočitavaju da je on izmjenama izgubio finalnu utakmicu protiv Srbije (71:80). Vranković je kod 'plus 10' povukao iz igre Drapera i Simona pa je napad stao.

'Osim što nisam htio da mi nositelji 'uđu u crveno sa snagom', htio sam unutar momčadi razjasniti situaciju tko su ti koji mogu, te oni koji ne mogu završavati.'

Da je Hrvatska pobijedila Srbiju, u javnosti bi zacijelo došlo do svojevrsne euforije, a to se izborniku ne bi nimalo svidjelo. Svjestan je toga i naš ponajbolji igrač na turniru Ante Tomić (protiv Srbije 13 koševa, 14 skokova).

'Nama euforija ne treba. Znamo svi da javnost nije baš uz nas, da nas ne podržava puno i možda nam to i odgovara,' poručio je Tomić.