LIGA ZA PRVAKA

Cibona osigurala četvorku, Cedeviti derbi i prvo mjesto

07.05.2011 u 22:36

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone uspjeli su na svom parketu pobijediti Split, izravnog suparnika u borbi za četvrto mjesto, 96:78. U derbiju 12. kola Cedevita je tijesno pobijedila Zagreb 73:71 i tako praktički osigurala prvo mjesto uoči doigravanja

Iako će rezultat sugerirati laganu pobjedu, Cibona se dosta namučila da pobijedi Split u 12. kolu Lige za prvaka. Konačan rezultat 96:78 više je plod raspada sistema 'žutih' od kraja treće četvrtine, nego dobre igre 'vukova'. Naime, splitski sastav se rezultatski držao do tri minute prije kraja treće četvrtine, kada je Barać napravio prekršaj na Katiću, što su suci previdjeli. To je toliko zasmetalo trenera Splita da je na kraju završio u svlačionici, a igra njegove momčadi se potpuno raspala. Ovom pobjedom 'vukovi' su praktički osigurali četvrto mjesto. Cibonu je i ovog puta predvodio Bogdanović sa 24 poena, dok je u redovima Splita izvrstan bio Katić sa 18 poena.

U derbiju kola Cedevita je uspjela slomiti Zagreb 73:71 i tom pobjedom zacementirati prvo mjesto na ljestvici. Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjim trenucima utakmice, kada 'mravi', točnije Luka Žorić nisu uspjeli pogoditi za produžetak. Kod Cedevite su najefikasniji bili Rudež sa 19 te Wright sa 18 poena. Kod Zagreba istakao se Žorić sa 24 koša.