REZIME EUROLIGE

Cibonina sezona u Europi bila je korak na bolje

06.03.2009 u 14:37

Bionic
Reading

Poraz u Sieni zatvorio je vrata euroligaškog natjecanja Ciboni. Ostaje još samo ogled protiv aktualnog europskog prvaka CSKA iz Moskve u Zagrebu koji će 'vukovima' biti oproštaj od Eurolige za ovu sezonu

Početkom sezone, čelnici Cibone pred trenera Perasovića postavili su cilj – ulazak u top 16. Ta misija uspješno je obavljena i sve nakon toga bio je bonus. Cibosi su se borili koliko su mogli, pod Tornjem su padali Olympiacos, Maccabi, Montepaschi i drugi, a 'vukovi' su u Istanbulu odigrali utakmicu sezone i razbili Fenerbahče.

Na kraju su igrači trenera Perasovića imali priliku dogurati čak do četvrtfinala. Od njega ih je dijelila jedna pobjeda ili barem poraz manji od sedam poena razlike. Nažalost, Cibona je poražena u Sieni većom razlikom i teoretski izgubila šanse za prolazak dalje.

Još je ostala utakmica u Zagrebu protiv CSKA i za ovu sezonu to će biti to za Cibonu što se tiče nastupa u Euroligi. Jedno je sigurno, a to je da nisu podbacili u elitnom europskom košarkaškom natjecanju.

Nakon duga lutanja, pogodili su sa strancima, pronađena je kemija u momčadi, a trener Perasović igračima je usadio voljni moment da nije gotovo dok utakmica ne završi. Ove sezone gledali smo Cibonu koja je znala preokretati utakmice kad je to izgledalo nemoguće. I kad su gubili, nisu izgledali kao gubitnici. Vratili su gledatelje u dvoranu što je fantastičan uspjeh i na tome im treba čestitati. Ma kako doživljavali Cibonine rezultate u Euroligi, ovogodišnji nastup i konačan plasman korak je više u odnosu na proteklu sezonu i to su očito gledatelji znali prepoznati.

I bez obzira na izvrsne partije koje su pružali u Euroligi, pohvale moraju ostaviti iza sebe. Pred njima je borba u NLB ligi za koju su se ojačali s Brentom Wrightom, gdje ih čeka i jedan Partizan koji se iznenadio sve i plasirao se u četvrtfinale Eurolige.

Premda su izgubili šanse u Euroligi, bilo bi lijepo vidjeti punu dvoranu u utakmici protiv CSKA jer su to cibosi zaslužili, a i ne igra se svaki dan s prvakom Europe.