OSIGURAN DRUGI KRUG

Hrvatska protiv Ukrajine stigla do novih bodova

21.01.2010 u 20:17

Bionic
Reading

Teže od očekivanog hrvatski rukometaši stigli su do nove pobjede nad Ukrajincima (28:25). Tek u posljednjih 15-ak minuta Balić i društvo osigurali su nova dva boda i sigurno mjesto u drugom krugu natjecanja

Nakon pobjede nad Norveškom u prvom kolu Europskog prvenstva u Austriji, reprezentacija Hrvatske nadvisila je u drugom kolu i Ukrajinu te je s maksimalna četiri osvojena boda osigurala drugi krug natjecanja. Ni eventualni subotnji poraz od Rusije tu činjenicu ne može promijeniti.

Ukrajinci su vodili gotovo cijelu utakmicu, najčešće s pogotkom ili dva, no u pojedinim trenucima u drugom poluvremenu i s tri gola prednosti. No Denis Buntić se asistencijama i pogocima u posljednjih 15-ak minuta pobrinuo da se unaprijed upisani bodovi i nađu na hrvatskom kontu.

Kao ni protiv Norvežana, ni protiv Ukrajinaca napad nije bio suviše aktivan. Ivano Balić odigrao je ponovno dobro, no previše je pogrešaka u igri, Domagoj Duvnjak daleko je od forme na koju smo naviknuli, a i izvođači sedmeraca ne posustaju u pogreškama. Srećom, Ukrajina nije bila previše kvalitetan suparnik i onog trenutka kad su se naši igrači uozbiljili, stvar je bila riješena.

Posljednje vodstvo na utakmici žuto-plavi su imali u 51. minuti kada je Čupić pogodio za izjednačenje sa sedam metara (23:23) i od tog trenutka do kraja susreta Hrvatska je napravila 5:1 i stigla do pobjede. U tim trenucima Onofrijenko i Burka, glavni 'topnici' Ukrajine, kao da su se umorili; Mirko Alilović spojio je nekoliko izvrsnih obrana i začas je stvorena prednost koju suparnici nisu imali ni znanja niti kvalitete dostići.

Posljednju utakmicu u skupini A naša će reprezentacija igrati u subotu popodne protiv Rusije, a nakon toga će sa najboljima iz skupine B igrati u novoj skupini iz koje se ide izravno u polufinale Europskog prvenstva. Premda su Duvnjak, Vuković i Balić ponovno dobili velike batine od suparničke obrane, sreća je da je sustav natjecanja promijenjen i da se ne igra svaki dan.

Prilika je to i da se Blaženko Lacković oporavi i pridruži momčadi u drugom krugu. Nažalost, Tonći Valčić propustit će Europsko prvenstvo.

HRVATSKA - UKRAJINA 28:25 (12:14)
Hrvatska: Alilović, Čarapina; Balić 4, Duvnjak 2, Zrnić 3, Kopljar, Vori 6, Gojun, Vuković 2, Mataija, Bičanić, Buntić 5, Štrlek 2, Čupić 4 (3), Musa
Ukrajina: Bilik, Bražnik, Komok; Pedan, Ljubčenko, Petrenko 1, Nat, Ševeljev, Stetsjura, Gančev 5, Nataljuk, Krivčkov, Doroščuk 3, Burka 5, Oštrouško, Onofrijenko 11 (5)

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Ukrajina 8 minuta
Sedmerci: Hrvatska 5 (3), Ukrajina 7 (5)