NORVEŠKI MEDIJI

Ege: Hrvati će dogurati jako daleko

20.01.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Na licima norveških rukometaša bila je vidljiva tuga, no njihovi mediji nisu ih razapeli, kao što bi hrvatski napravili u slučaju poraza naših rukometaša

Norveški mediji nisu posvetili previše prostora porazu od Hrvatske. Na najpoznatijim norveškim portalima je po jedan tekst, odnosno izvještaj s utakmice s pokojom izjavom. Njihovi novinari pišu da je Norveška tijesno izgubila od jedne od najboljih reprezentacija na Euru.

S druge strane, na EHF-ovoj službenoj stranici govori se o infarktnoj utakmici koja je odigrana u sjajnoj atmosferi zbog velikog broja navijača s obje strane.

Sami rukometaši Norveške su, za razliku od njihove javnosti, bili vidljivo razočarani.

'Bila je to velika borba, a mi smo na kraju propustili previše prilika. Obrana je funkcionirala svih 60 minuta, ali moramo biti opasniji u napadu. No nadamo se pozitivnim stvarima u nastavku prvenstva', rekao je izbornik poražene reprezentacije Robert Hedin.

Prvi strijelac Norvežana bio je krilo Havard Tvedten koji je zabio devet golova (šest sa sedam metara).

'Bila je to borba cijelo vrijeme, a na kraju smo nesretno izgubili jer smo bili blizu Hrvatskoj. Odigrali smo dobru utakmicu, pokazali moral, no njihov vratar je bio sjajan', izjavio je Tvedten, a slično rezonira i pivot Frank Loke:

'Razočarani smo, to je vidljivo, iako se nije moglo očekivati da ih pobijedimo. Znali smo da će biti takva teška utakmica. Previše smo pucali u njihovog vratara.'

U norveškim redovima bio je sjajan i vratar Steinar Ege.

'Previše dobrih situacija nismo iskoristili. No dobro smo se držali protiv reprezentacije koja će na EP-u otići jako daleko', završio je Ege.