KRENULA ISTRAGA

UEFA otkazala Bokšiću, a štiti Limachera

22.09.2010 u 13:08

Bionic
Reading

Europski nogometni savez (UEFA) u srijedu je objavio kako je prekinuo suradnju s Robinom Bokšićem koji je u UEFA-i radio kao savjetnik.Iz Uefe nisu željeli dati više informacija, jer je 'unutarnja istraga u tijeku'

Bokšić je optužio njemačkog velikana Bayern iz Münchena kako je 'prodao' polufinale kupa UEFA 2008. ruskom Zenitu na što su iz Bayerna oštro reagirali, te je prošloga tjedna održan sastanak između predsjednika i glavnog tajnika UEFA-e, Michela Platinija i Giannija Infantina, s predsjednikom i dopredsjednikom Bayerna, Karl-Heinzom Rummeniggeom i Karlom Hopfnerom, na kojem je zaključeno kako se čitav slučaj mora što prije razjasniti.

Njemački tjednik Stern je u svom posljednjem broju objavio kako je šef Disciplinske komisije UEFA-e Peter Limacher, prema informacijama koje je dobio od svog surarnika Robina Bokšića, optužio Bayern da je prodao utakmicu protiv Zenita koja je završila rezultatom 4-0 za ruski sastav. Iz Sterna tvrde kako su Limacher i Bokšić uvjeravali njihove novinare kako imaju dokaze za svoje tvrdnje, dok je Limacher opovrgnuo da je ikad iznio optužbe protiv Bayerna.

Bayern je u srijedu podnio prijavu protiv Limachera i Bokšića zbog teksta objavljenog u Sternu.

UEFA je stala u obranu Petera Limachera davši mu punu potporu obrazloživši ju time kako 'on nikada nije rekao da je Bayern kriv'.

Bokšić je hrvatskoj javnosti poznat po tome što je kao UEFA-in istražitelj prošloga mjeseca u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza satima ispitivao suca Brunu Marića o spornoj utakmici prošlogodišnjeg finala hrvatskog Kupa između Dinama i Hajduka koja je završila rezultatom 3:0 za Dinamo.