POZNATO IME?

Bayern tuži Uefu zbog Robina Bokšića

15.09.2010 u 18:18

Bionic
Reading

Njemački nogometni gigant Bayern u srijedu je poslao tužbu protiv pojedinaca u Uefinoj disciplinskoj komisiji. Sporni istražitelji su poznati i hrvatskoj javnosti

Bavarci su prije dvije godine izgubili sa 4:0 od Zenita iz St. Peterburga i ispali u polufinalu Kupa Uefa. U međuvremenu je u Španjolskoj uhićeno nekoliko pripadnika ruske mafije koja je tvrdila da je uložila milijune u Zenitovo osvajanje Kupa Uefa, a slučaj se ponovno aktualizirao nakon što je u njemačkom magazinu Stern izašla opsežnija reportaža.

Njemačke kolege pozvale su se na visoke izvore iz Uefe, a čelnici Bayerna su otkrili da je riječ o Peteru Limacheru i Robinu Bokšiću. Samo nekoliko sati kasnije pustili su priopćenje koje su potpisali klupski čelnici:

'U sutrašnjem izdanju Sterna objavit ćemo demanti o bezočnim lažima kojima su dvojica navedenih duboko diskreditirali pojedince, klubove i njemački nogomet u cjelini. Od predsjednika Uefe Platinija očekujemo da protiv gospode Limachera i Bokšića pokrene instantne istrage i da ih obojicu najstrože kazni.'

Aferom su se u međuvremenu bavili i španjolsko i njemačko tužilaštvo, no zbog nedostatka dokaza slučaj nije niti došao do suda.

Zanimljivo je da je upravo taj dvojac rukovodio istragom nad dvobojem finala kupa između Dinama i Hajduka. Limacher je saslušavao Zorana Mamića u Nyonu, a Bokšić je doputovao u Zagreb kako bi porazgovarao sa sucem Brunom Marićem. Nedugo zatim nekoliko je pojedinaca javno prokazalo Bokšića kao aktivnog sudionika nogometnih namještanja, a nakon što je slučaj s Uefe prebačen na HNS, optužbe su odbačene.