BAYERN PODIGAO PRAŠINU

Uefa najavila istragu slučaja Bokšić

15.09.2010 u 21:55

Bionic
Reading

Tijekom popodneva minhenski Bayern je oštro reagirao na napis u kojemu se dovodi u vezu s namještanjem dvoboja i najavio tužbu protiv dvojice Uefinih djelatnika. Iz Nyona je stigao znakovit odgovor

Podsjetimo, tijekom popodneva Bayern je najavio da će tužiti dvojicu Uefinih istražitelja zbog netočnog informiranja javnosti. Riječ je o Robinu Bokšiću i Peteru Limacheru, dvojcu koji je koordinirao i nedavnu istragu u Hrvatskoj.

Uefa je u priopćenju puštenom na službenoj stranici izrazila čuđenje Bayernovom reakcijom, čak su Bavarcima javno poručili da pretjeruju kada traže suspenziju Limachera i Bokšića. U poduljem tekstu brižno 'peglaju' Limacherov imidž, ali Robina Bokšića se gotovo nisu ni dotakli.

Dapače, spominju ga tek na kraju teksta, uz opasku:

'Uz poštovanje za doprinos gospodina Bokšića pri rješavanju ovih osjetljivih slučajeva, Uefa će, uzimajući u obzir aktualne javne optužbe, poduzeti sve potrebne mjere da raščisti nejasnoće oko njegovog djelovanja.'

Napominju i da Uefa apsolutno ničime ne dovodi Bayern u vezu s namještanjem te podvlače da vode težak rat na brojnim frontama. Borba protiv korupcije u nogometu će se deklarativno sigurno nastaviti, no pitanje je hoće li Robin Bokšić i dalje biti dio Uefine ekipe.