DOGOVORENA I SURADNJA

U Dinamu misle ozbiljno; nije im dosta što dovode Pao, pa osigurali još jedan spektakl

06.07.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Nakon što su prošlog tjedna iznenadili sve na hrvatskoj košarkaškoj sceni objavom o prijateljskoj utakmici protiv šesterostrukog prvaka Europe, grčkog Panathinaikosa (petak, 8. rujna u Draženovom domu), iz KK Dinama lansirali su još jednu respektabilnu vijest.

Ambiciozni zagrebački premijerligaš, KK Dinamo Zagreb potpisao je ugovor o suradnji s četvrostrukim prvakom Italije, Umana Reyer Veneziom, a u sklopu toga dogovorena je i pripremna prijateljska utakmica u ponedjeljak, 4. rujna u Veneciji.

'Naša suradnja bit će usmjerena na programe za mlade. U svom omladinskom pogonu brojimo više od 250 igrača u svim dobnim skupinama uz devet stručno educiranih trenera. Treninzi se održavaju na pet različitih lokacija u Zagrebu, a sve dobne skupine redoviti su sudionici državnih natjecanja. Ova suradnja ima za cilj njegovati košarkaške talente koje ćemo zajedno pratiti, s ciljem da pozitivno utječemo na njihov razvoj kombinirajući resurse oba kluba. Također, razmjena znanja i dodatne edukacije među trenerima Dinama i Venezije trebala bi poboljšati njihovu stručnost i profesionalni razvoj. Dodatno se veselimo i utakmici prvih momčadi koja će biti još jedan važan test našim igračima uoči početka sezone', rekao je Marijan Pojatina, predsjednik KK Dinama.

Trener momčadi Umana Reyer Venezie je Neven Spahija, koji je i potpredsjednik KK Dinama. Momčad je preuzeo pred kraj prošle sezone u kojoj su završili na četvrtom mjestu u prvenstvu Italije, a u Eurocupu među 16 najboljih momčadi. Ove sezone će ponovno igrati Eurocup. Proteklih sezona bilježe vrlo respektabilne uspjehe, u trofejnoj sobi imaju dva naslova prvaka Italije u zadnjih šest godina uz osvojeni Kup Italije i Fibin Eurocup. Direktor Umana Reyer Venezie Mauro Sartori istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora da je ovaj čin potvrda Reyerove spremnosti da svoje vrijednosti podijeli s klubovima koji imaju planove i pogled u budućnost.

'Odmah imali prepoznali isto i kod Dinama iz Zagreba, prije svega zahvaljujući zajedničkoj viziji o razvoju mladih. Tako da postoji obostrana želja da se što prije u potpunosti upoznamo i sretni smo što ćemo to uskoro moći učiniti i uz prijateljsku utakmicu koju ćemo odigrati u predsezoni. Imamo želju dijeliti, ali i učit. Uvjereni smo da će iz ovog partnerstva proizaći zajedničke mogućnosti razvoja. Stoga nam je zadovoljstvo proširiti obitelj Reyer Projekta i zahvaliti predsjedniku Pojatini i cijeloj organizaciji KK Dinamo na ukazanom povjerenju i entuzijazmu', kazao je Sartori.