POJAČANJE SPURSA

Tracy McGrady se vratio u NBA ligu iz Kine na poziv Popovicha!

17.04.2013 u 11:15

Bionic
Reading

San Antonio Spursi pojačali su svoje redove uoči NBA doigravanja 33-godišnjim veteranom Tracyjem McGradyjem, svojevremeno jednom od najvećih zvijezda košarke

Deveti izbor prve runde NBA drafta 1997. godine odigrao je u karijeri 938 utakmica s prosjekom od 19,6 poena, 5,6 skokova, 4,4 asistencije i 1,2 ukradene lopte po susretu. U doigravanju je dosada odigrao svega 44 utakmice te je bio na prosjeku od 25,2 poena, 6,3 skoka i 5,5 asistencija.

McGrady je dosada u karijeri nastupao za Toronto, Orlando, Houston, New York, Detroit i Atlantu, a posljednji klub za koji je nastupao bio je kineski Qingdao, u kojem je zabilježio 25 poena i 7,2 skoka u 25 utakmica.

Podsjetimo, klub je prije svega nekoliko dana napustio Stephen Jackson, nakon nesuglasica s trenerom Greggom Popovichem

'Što se dogodi, dogodi. Drago mi je što sam stigao u ovakvu sredinu, ovo je nešto što nikada nisam osjetio. Pogotovo dok sam bio na vrhuncu igračke karijere', kazao je McGrady, koji je u odličnoj formi.

McGrady je 2003. i 2004. godine bio najbolji strijelac NBA lige, a zanimljivo je da nikada u karijeri nije otišao dalje od prvog kruga play-offa.

Dodajmo još da će njegovi Spursi u prvom krugu igrati protiv Houstona ili LA Lakersa, tj. sedme momčadi Zapadne konferencije. Nakon utakmica u srijedu navečer sve će biti jasnije…