TKO ĆE IH ODBITI?

Spremili stotine milijuna eura; Luka Modrić im je visoko na listi prioriteta

13.04.2024 u 07:46

Bionic
Reading

Kada je početkom 2023. godine potpisao za saudijski Al Nassr, Cristiano Ronaldo zapravo je pokrenuo lavinu koja itekako utječe na cjelokupni nogomet. Naime, novac kojeg u toj zemlji ulažu u ovu igru, jednostavno je poremetio ravnotežu u nogometnom svijetu. I nije ni čudo da se Arapi i dalje razmeću svojim bogatstvom

Saudijska Arabija u ljetnom prijelaznom roku kreće u akciju dovođenja najvećih nogometnih zvijezda, a u europskoj javnosti pojavio se popis s imenima šestorice igrača koje žele dovesti.

Velika imena su na popisu. Objavio ih je talijanski novinar Rudy Galetti, a na listi su Mohamed Salah (Liverpool), Luka Modrić (Real Madrid), Romelu Lukaku (Roma), Kevin de Bruyne (Manchester City), Casemiro (Manchester United), Heung-Min Son (Tottenham).

Bogati Arapi svim silama kreću po ove igrače. Novca imaju i previše i definitivno neće štedjeti u ovom slučaju i treba ponovo očekivati nestvarne ugovore za neke od najvećih zvijezda svjetskog nogometa. samo za podsjetnik, Ronaldo zarađuje 200 milijuna eura godišnje...

Naravno, nama je u fokusu Luka Modrić, 38-godišnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, kojem s krajem sezone prestaje važiti aktualni ugovor s Realom.

U ovom trenutku ne zna se hoće li mu Kraljevi ponuditi nastavak suradnje, i zato se može samo nagađati gdje će Luka igrati sljedeće sezone. Jer sigurni smo da će, bez obzira na to što će u rujnu napuniti 39, i dalje biti spreman za igranje na najvišem nivou.

Znamo da se u cijelu priču oko dovođenja Modrića upleo i Dinamo, ali hoće li Modrić naći motiva za povratkom u HNL tek ćemo vidjeti.

Osim Dinama, već se duže vrijeme spominje i interes Beckhamovog Intera iz Miamija, ali u kojem su najveće zvijezde bivši igrači Barcelone. Znamo da je Modriću želja jednog dana ostati vezan u madridski Real, pa smo dojma da mu ova opcija igranja s Messijem i ekipom nije na vrhu prioriteta, čime zapravo šalje još jednu poruku svim 'madridistima'.

Prema tome, jedino logično bi, ako Perez i Ancelotti ipak odluče 'prekrižiti' Modrića, bilo da hrvatski nogometaš uistinu preseli na Bliski Istok. Pitanje je samo u kojem bi klubu zaigrao... Ima tamo puno bivših suigrača, poput Ronalda, Benzeme, Brozovića, Rakitića... Velika je vjerojatnost da bi naletio na nekog od njih.