KAKO SU IH DOŽIVJELI

Gvardiol ovo nije mogao ni sanjati; Španjolci i Englezi ne mogu se složiti oko Modrića

10.04.2024 u 09:12

Bionic
Reading

U pvpj utakmici četvrtfinala nogometne Lige prvaka, Real i Manchester City odigrali su zanimljivu i sadržajnu utakmicu, a konačnih 3:3 jamči da će i uzvrat na Etihadu biti vrlo napet

Aktualni europski prvak Manchester City i najtofejniji europski klub Real Madrid treću godinu uzastopce odmjerili su snage u fazi na ispadanja Lige prvaka, ali ovoga puta u nevjerojatnoj utakmici, koja je završila 3:3.

Pogotke su za Real polučili Ruben Dias (12, autogol), Rodrygo (16) i Federico Valverde (79), a za City Bernardo Silva (2), Phil Foden (66) i Joško Gvardiol (71).

Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu za City, dok je Luka Modrić ušao u igru u 71. minuti.

Naravno, osim 'težine' suparnika, nama je ova utakmica bila zanimljiva iz konteksta hrvatskih reprezentativaca, a ponosnima nas je napravio Gvardiol, koji je zabio prekrasan gol za City.

Luka Modrić, kao što vmo već napisali, ušao je u 71. minuti, zamijenivši Tonija Kroosa. No, španjolska Marca za tih 20-tak minuta igre nije ga baš nagradila, jer dobio je skromnu ocijenu, odnosno 'peticu'.

Po tom pitanju, puno su darežljiviji bili novinari s Otoka, koji su za Daily Mail procijenili da je Modrić ipak uspio pokazati 'nešto', jer za isti taj period proveden na terenu dobio je 'šesticu', odnosno puno je manja razlika između najbolje ocijenjenih igrača igrača Reala (npr. Marca je Rodrygu i Viniciusu dala 'devetke', a Daily Mail tek 'sedmice'.)

Španjolski mediji nisu se bavili Cityjem, ali zato je Joško Gvardiol od Engleza dobio 'sedmicu', odnosno drugi je najbolje ocijenjeni igrač Guardioline momčadi (prvi je John Stones kojeg su nagradili 'osmicom').

No, zato je impresivan opisni dio o Gvardiolu.

'Ovo je bila njegova najbolja utakmica za City kojom je opravdao klupsku odluku da potroši 90 milijuna eura na njega. Bio je agresivan u obrani, odlično je distribuirao loptu i postigao je apsolutnu golčinu‘, napisali su na Goal.comu.

  • +17
1/4 finale Lige prvaka, Real Madrid - Manchester City Izvor: EPA / Autor: KIKO HUESCA
UEFA CHAMPIONS LEAGUE (1/4 finala, prvi meč): Real Madrid - Manchester City 3:3 / 09.04.2024. Izvor: tportal.hr / Autor: Arena Sport TV/Youtube
Gol Joška Gvardiola Realu Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube / Arena Sport TV