ATP ROTTERDAM

Sinner bez poraza još od prošle godine; De Minaur nije imao izgleda u finalu

18.02.2024 u 20:05

Bionic
Reading

Talijanski tenisač Jannik Sinner (ATP - 4.) nastavio je svoj pobjednički niz osvajanjem trofeja na ATP 500 turniru u Rotterdamu, gdje je u nedjeljnom finalnom dvoboju nadigrao Australca Alexa de Minaura (ATP - 11.) sa 7:5, 6:4.

Sinneru je ovo bila sedma pobjeda u isto toliko međusobnih dvoboja protiv 24-godišnjeg Australca, a svom je suparniku prepustio samo jedan set.

Za 22-godišnjeg Talijana ovo je 12. naslov u karijeri, a osvojio ga je u svom 16. finalu. De Minaur je u svom 15. finalu po osmi put doživio poraz.

Sinner je još uvijek neporažen u ovoj godini (11:0), koju je započeo osvajanjem svog prvog Grand Slam trofeja na Australian Openu. No, njegov pobjednički niz (14:0) proteže se i u prošlu godinu, koju je završio osvajanjem Davis Cupa s talijanskom reprezentacijom, a na završnom turniru je nanizao tri pobjede u pojedinačnim mečevima.

Zahvaljujući bodovima osvojenim u Rotterdamu, gdje se nije pojavio branitelj naslova Rus Daniil Medvjedev kojega je Sinner pobijedio u finalu Australian Opena nadoknadivši zaostatak od 0:2 u setovima, Talijan će u ponedjeljak osvanuti na trećem mjestu pojedinačne ATP ljestvice. Sinner će imati pet bodova više od Medvjedeva kojega će potisnuti na četvrto mjesto.

ATP Rotterdam - finale

Jannik Sinner (Ita/1) - Alex de Minaur (Aus/5) 7:5, 6:4