tenis ga je usrećio

Ruski tenisač pokorio je Monte Carlo pa se osvrnuo na sport od kojeg je pobjegao

18.04.2023 u 13:35

Bionic
Reading

Ruski tenisač Andrej Rubljov oglasio se nakon što je u Monte Carlu osvojio prvu Masters 1000 titulu u karijeri

U finalu je Rubljov svladao Danca Holgera Runea te je došao do ukupno trinaeste ATP titule u karijeri. Trenutačno je 25-godišnji Rubljov na šestom mjestu ATP ljestvice, ali već je zaboravio na veliko slavlje u Monte Carlu.

'To sam obavio. Znao sam da vrijedim i za takve titule, ali već je ispred mene novi tjedan i novi turnir. Želim se usavršavati, želim biti još bolji. Znam da mogu i znam da sam spreman godinama raditi slične ili još veće stvari na teniskom terenu. No, ova pobjeda u Monte Carlu svakako je sjajna stvar za moje samopouzdanje', rekao je Rubljov.

U ranijim danima Rubljov je birao između boksa i tenisa te se na kraju odlučio za sport u kojem je već određeno vrijeme u samom svjetskom vrhu.

'Na boksu nisam bio sretan, a tražio sam nešto da me usreći. U boksu se valjda nisam osjećao ugodno jer su svi bili veći od mene. Htio sam pobjeći od toga i dobro da je tako završilo. U tenisu sam se pronašao. Tenis me oduvijek ispunjavao. Uživam i dalje te vjerujem da je to jako važno za uspjeh', završio je Rubljov koji će ovog tjedna na ATP turniru u Banja Luci biti drugi nositelj.

Prvi je Novak Đoković, a u glavnom turniru su i dvojica Hrvata, Borna Ćorić te 17-godišnji Dino Prižmić.