talijanski kup

Roma i Lazio odigrali još jedan nabrijani derbi. Bilo je svega, odlučio je jedan gol

10.01.2024 u 22:45

Bionic
Reading

Nogometaši Lazija izborili su plasman u polufinale talijanskog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom ogledu pobijedili velikog gradskog suparnika Romu sa 1-0

Derby della Capitale odlučio je pogodak Mattije Zaccagnija iz jedanaesterca u 51. minuti.

Bio je to najljepši poklon navijačima "Nebesko-plavih", dan nakon proslave 124. rođendana Lazija.

Najbliže izjednačenju Roma je bila u 89. minuti kada je Andre Belotti odlično pucao, no Christos Mandas je sjajno obranio, a potom ispred igrača Rome izbacio loptu u korner. U osmoj minuti nadoknade odličnu priliku je imao i Romelu Lukaku, ali je napadač Rome škaricama pucao preko gola.

Lazio je zadnje tri minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Pedro sakupivši dva žuta kartona u svega dvije minute. U posljednjim sekundama s igračem manje je ostala i Roma nakon što je zbog udaranja isključen Sardar Azmoun. Hrvatski nogometaš Toma Bašić nije igrao za Lazio.

Bio je to već uobičajeno, dvoboj visokih tenizija, a za red na i oko Olimpica brinulo je više od tisuću policajaca i redara.

Lazio će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Juventusa i Frosinonea.

Večeras se još sastaju Milan i Atalanta, a pobjednik iz tog dvoboja u polufinalu će igrati protiv Fiorentine koja je u utorak boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Bolognu sa 5-4 nakon što je susret završio bez golova.