odlazi u los angeles?

Gabriel Rukavina u neočekivanom milijunskom transferu ipak napušta Dinamo!

10.01.2024 u 14:32

Bionic
Reading

U Dinamu na Gabriela Rukavinu (19) ove sezone jednostavno ne računaju. Velika je konkurencija na poziciji lijevog krila pa je jedan od najnadarenijih igrača Dinama trebao na posudbu u Goricu. No, na Maksimir je sad za njega stigla neočekivana ponuda

Na Maksimiru su učinili sve kako bi pomogli da Gabriel Rukavina (19) nekako 'zakotrlja' karijeru u pravom smjeru. Jedan od najnadarenijih nogometaša Dinama nije se uspio nametnuti jer je na njegovoj poziciji lijevog krila poprilična gužva.

A Dinamo je već potvrdio transfer Arbera Hoxhe iz Slaven Belupa, čeka se još i dolazak Josipa Brekala iz Fiorentine na posudbu do kraja sezone.

U takvom razvoju situacije Rukavina postaje višak pa se kao jedna od realnih opcija ukazala mogućnost odlaska na posudbu u Goricu do kraja sezone. No, Gabriel nije bio oduševljen tom ponudom, a sad je jasno i zašto.

Naime, kako se doznaje na Maksimir stigla prva konkretna ponuda za Gabriela Rukavinu, ozbiljan je interes iskazao Los Angeles Galaxy koji gradi novu momčad. A nova sezona MLS lige započinje krajem veljače pa je dovoljno vremena za popunjavanje momčadi. Kontakt je uspostavljen još prije dva mjeseca i tad je navodno Rukavina izrazio želju da nema ništa protiv odlaska u MLS ligu. No, nakon nekog vremena stigla je i konkretna ponuda iz SAD-a koja je veća od onih koje su nudili RB Leipzig i PSV (oko dva milijuna eura).

Rukavina je u ovom trenutku razočaran i želi otići, no pitanje je što će odlučiti u Dinamu jer s klubom ima ugovor do 2028. godine. Mlad je igrač, a Dinamo i dalje računa na njega u godinama koje dolaze i sigurno je da ga 'Modri' neće samo tako prodati.

iako prema Transfermarktu Gabriel Rukavina vrijedi 'tek' 800.000 eura, jasno je kako ga Dinamo nije želio pustiti za taj 'sitniš'. Navodno je u Dinamo stigla i službena ponuda Los Angeles Galaxyja u iznosu od oko tri milijuna dolara. Ako je to točno nema sumnje kako bi uskoro mogao krenuti put SAD-a.