SREĆA I ZADOVOLJSTVO

Robert Prosinečki ovakvu ocjenu nikad ne bi dao bez razloga...

29.06.2023 u 07:51

Bionic
Reading

U sklopu priprema za novu sezonu SuperSport Hrvatske nogometne lige, povratnik u elitno društvo, Rudeš na svom je stadionu u zapadnom dijelu Zagreba dočekao Goricu. Bila je to ujedno i prva utakmica Roberta Prosinečkog na klupi ovog kluba. Dvoboj je okončan rezultatom 0:0.

Rudeš se od (n)ove sezone opet natječe u najjačem razredu hrvatskog nogometa. I zato su u klubu sa zapadnog dijela Zagreba prionuli poslu, kako bi u tom društvu bilo što konkurentniji.

No, ne radi se ništa stihijski, ni neplanirano. Te je od proljeća 'dodan gas', prvenstveno u omladinskoj školi, kojom sjajno upravlja Fabijan Komljenović. Naravno, uz pomoć trenera, omladinski je pogon potvrdio snagu, a što se najbolje vidi i u činjenici da su čak sedmorica juniora priključena prvoj momčadi.

Po okončanju sezone, u klub je stiglo veliko nogometno ime, odnosno na klupu je sjeo Robert Prosinečki. Što je dokaz ambicija kluba.

I jedno s drugim, polako daje rezultate. Jer iza 'Velikog Žutog' i igrača tek su dva tjedna priprema, u kojima se prvenstveno radi na tjelesnoj spremi, a nešto manje na uigravanju linija.

Naravno, i na privikavanju jednih na druge. A u kojem smjeru sve ide, najbolje je pokazala prva prava pripremna utakmica. Jer jednu su odigrale međusobno Rudešove ekipe u subotu. U srijedu je pak na teren podno tribine Bl. Alojzija Stepinca stigla Gorica.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izveo je Prosinečki dvije momčadi, u svakom poluvremenu po jednu. S time da je u prvom dijelu na terenu bila ekipa s više tih juniora, predvođenih Vanjom Vukmanovićem, Vilimom Krušlinom, Vanjom Šareom i Riadom Mašalom.

Nije ni Gorica igrala u najjačem sastavu, ali kako su kombinirali, borili se i prijetili Rudešovi igrači, najbolje potvrđuje veliko zadovoljstvo preko 300-tinjak gledatelja na Rudešovu stadionu. Jer očito i njih zanima što se kuha u kuhinji 'Velikog Žutog'.

'Bilo je odlično, posebno prvo poluvrijeme. Moram reći da sam jako zadovoljan sam kako su dečki odigrali, posebice ovi mlađi. Noge su teške, trebamo još raditi, ali ide sve u pravom smjeru', zadovoljan je bio nakon utakmice trener Prosinečki.

Šteta samo što ih rezultat još nije nagradio, jer ostalo je 0:0. S time da je Rudeš imao kudikamo više pravih prilika. No, doći će i to na svoje. Tim prije, što bi u Rudešu trebalo osvanuti još pokoje zvučno pojačanje.

  • +7
Rudeš - Gorica, prijateljska utakmica Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic