u bolnici je

Proslavljeni ruski košarkaš brutalno pretučen u Moskvi: Slomili su mu lubanju...

02.05.2023 u 17:01

Bionic
Reading

Aleksej Šved (34), jedan od najboljih ruskih i europskih košarkaša posljednjih desetak godina, napadnut je u centru Moskve ispred jednog restorana. S teškim je ozljedama prebačen u bolnicu

Ruski mediji javljaju kako je Aleksej Šved (34) brutalno pretučen ispred jednog moskovskog restorana nakon što se verbalno sukobio s grupom huligana.

Jedan od najboljih ruskih i europskih košarkaša u tom je sukobu izvukao deblji kraj, navodno mu je slomljena lubanja, ima još nekoliko prijeloma te je izgubio pamćenje.

Šveda su težih ozljeda spasili zaposlenici restorana, a on je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezen u bolnicu.

'Naš igrač Aleksej Šved je napadnut. Pretrpio je ozbiljne ozljede glave. Hitna pomoć ga je odvela u bolnicu, gdje se oporavlja. Pozvao je policiju koja istražuje incident. Zbog teških ozljeda neće moći nastupati u sljedećih nekoliko utakmica', objavio je CSKA na službenoj stranici.

Šved je 2006. godine profesionalnu karijeru započeo baš u redovima moskovskog CSKA, igrao je potom i za Khimki, a u NBA ligi je nastupao za Minnesota Timberwolvese, Philadelphia '76erse, New York Knickse i Houston Rocketse. U ljeto 2021. godine vratio se u CSKA.