VTB LIGA

Senzacija u Rusiji: Slovenac i Hrvat izbacili CSKA, tri puta isprašili su ih u Moskvi

01.05.2023 u 23:18

Bionic
Reading

Nikada se nije dogodilo ovako rano ispadanje ruskog giganta iz VTB lige

U 15 godina koliko se igra VTB liga moskovski CSKA nikada nije natjecanje završio u polufinalu doigravanja. Sve do danas, kada ga je u fantastičnoj sedmoj utakmici izbacio Lokomotiv Kuban pod vodstvom slovenskog stručnjaka Aleksandra Sekulića, kojemu je prvi pomoćnik Zadranin Jurica Žuža, piše portal Sport 023.

Od prve dvije utakmice u Moskvi svaka je momčad dobila po jednu, baš kao i od sljedeće dvije u Krasnodaru. Lokomotiv je potom dobio još jednu u gostima za vodstvo 3:2 u seriji, ali je CSKA uzvratio sa visokih +23 u šestoj.

I onda kada se činilo da će u odlučujućoj sedmoj Moskovljani opravdati ulogu favorita, dogodila se senzacija. I to na kakav način. U 34. minuti CSKA je imao ugodnih +9, ali se Lokomotiv vratio u igru serijom 10-0, da bi u posljednju minutu ušao sa +4. Domaći su nekako izborili produžetak, ali tamo su gosti ponovno zaigrali bolje i slavili s konačnih 100:103, priredivši tako jedno od najvećih iznenađenja u povijesti ovoga natjecanja. STATISTIKA

Momčad Jurice Žuže, koji je zbog isključenja glavnog trenera Sekulića čak i vodio jednu polufinalnu utakmicu, u finalu čeka boljeg iz dvoboja Uniksa iz Kazana i Zenita iz St. Petersburga, čija će serija također biti odlučena u sedmoj utakmici.