košarkaška euroliga

Poznato je svih šest klubova koji ulaze u doigravanje košarkaške Eurolige

04.04.2024 u 23:50

Bionic
Reading

Poznato je svih šest klubova koji su izborili direktan plasman u doigravanje Eurolige, dok je još uvijek otvorena borba za iduće četiri pozicije koje vode u play-in. Prvih šest mjesta osigurali su Real Madrid, Monaco, Barcelona, Panathinaikos, Olympiakos i Fenerbahče

Monaco je u susretu 33. kola slavio 69-66 protiv Žalgirisa. Momčad iz Kneževine je početkom posljednje četvrtine povela 15 razlike (61-46) i potom obranila prednost, premda se Žalgiris približio na tri koša zaostatka.

Mike James s 18 i Donatas Motiejunas s 14 koševa predvodili su pobjedničke redove, dok je kod Žaligirisa najefikasniji bio Keenan Evans sa 17 koševa.

Barcelona je kod kuće svladala Maccabi 92-89 i također osigurala nastavak u doigravanju, ali i Feneru koji tek sutra igra susret 33. kola.

Barcu su predvodili Alex Abrines i Jan Vesely s po 17 koševa, dok je kod Žalgirisa najefikasniji bio Wade Baldwin s 22 koša.

Olympiakos je u neizvjesnom susretu u Beogradu pobijedio Crvenu zvezdu 89-86.

Goste je do 21. pobjede predvodio Moses Wright s 20 koševa, dok su Thomas Walkup i Kostas Papanikolaou dodali po 12 koševa. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Adam Hanga i Joel Bolomboy s po 19 koševa.

Prvih šest mjesta vode u doigravanje, dok će klubovi od sedme do 10. pozicije igrati u play-inu za još dva mjesta u četvrtfinalu.

Standings provided by Sofascore