engleska liga

Ivo Grbić velikim kiksom darivao Liverpool, nije ni čudo da Sheffield ispada iz lige

04.04.2024 u 23:22

Bionic
Reading

Na Anfield je stigla posljednja momčad lige, Liverpool je ugostio očajno loši Sheffield United na čijem je golu naš Ivo Grbić. Koji se ponovno nije proslavio, dapače nevjerojatnim je kiksom darovao gol za vodstvo 'redsa'

Liverpool je teže od očekivanog slavio protiv Sheffield Uniteda u 31. kolu engleske lige. 'Redsi' su na kraju pobijedili 3:1 i vratili se na sam vrh ljestvice, a veliku ulogu u toj pobjedi je imao i golman gostiju iz Sheffielda, naš Ivo Grbić.

Od samog početka Liverpool je krenuo žestoko, ali je prvu šansu imao autsajder Sheffield, već u 1. minuti James McAtee je pucao, a Caoimhin Kelleher obranio. U šestoj minuti Mohamed Salah uzvraća, a Ivo Grbić je siguran.

Ali, u 17. minuti praktički iz ničega 'redsi' dolaze do vodstva. Grbić je bio neoprezan u želji da ispuca loptu, oklijevao je, a kad se napokon odlučio, pogodio je Darwina Nuneza od kojeg se lopta odbila u gol! Tako je Urugvajac, ni kriv ni dužan, vjerojatno najčudnijim golom u karijeri donio veliku radost domaćim navijačima na tribinama Anfielda.

>> veliki kiks Ive Grbića pogledajte OVDJE.

U nastavku utakmice je Liverpool dominirao, ali nije mogao zabiti i dokrajčiti očajno loši Sheffield. A gosti su rasterećeni pa su u 59. minuti zabili iz kontre. Izjednačenje donosi defenzivac domaćih Conor Bradley, koji je zabio autogol.

'Redsi' su nakon toga krenuli na sve ili ništa, Klopp je čak iz igre izvadio Salaha. U tim je trenucima naš Ivo Grbić imao nekoliko sjajnih intervencija pa se barem donekle iskupio za glupi gol kojeg je skrivio na početku utakmice.

A onda je u 77. minuti Mac Allister zabio eurogol udarcem s oko 18 metara. Argentinac je odigrao sjajnu utakmicu, a sve je začinio spektakularnim golom u stilu legendarnog kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda.

>> sjajan gol Mac Allistera pogledajte OVDJE.

  • +13
Liverpool - Sheffield United, engleska liga, 4.4.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

U 85. minuti Argentinac se mogao dodatno proslaviti, sjajno je gađao iz slobodnjaka, ali je okvir gola spasio goste.

Želio je Liverpool i treći gol i na kraju ga je i zabio u 90. minuti. Povratnik Robertson perfektno je centrirao, a Gakpo glavom loptu poslao u mrežu Grbića, koji je imao dobrih intervencija, no ovdje nije mogao apsolutno ništa.

Liverpool se s ova tri boda vratio na prvo mjesto sa 70 bodova, a iza njega su Arsenal sa 68 i Manchester City sa 67 bodova. 'Redse' u sljedećem kolu čeka najveći engleski derbi, teško gostovanje kod Manchester Uniteda na Old Traffordu (nedjelja, 7. travnja, 16.30 sati).

Standings provided by Sofascore