kvaliteta je skupa

Poznato je koliko će koštati njemački suci koji će suditi derbi Hajduka i Dinama

20.03.2024 u 11:59

Bionic
Reading

Službeno je potvrđeno kako je njemački sudac Daniel Siebert (39) suditi najveći derbi hrvatskog nogometa. U 28. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu (nedjelja, 30. ožujka, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) igraju Hajduk i Dinamo, a sad je otkriveno koliko će HNS platiti njemačke arbitre za ovaj susret

Izravan obračun Hajduka i Dinama u 28. kolu SuperSport HNL-a mogao bi odlučiti i prelomiti borbu za naslov prvaka, pa je HNS nakon svih afera s domaćim sucima odlučio kako će do kraja sezone sve najvažnije utakmice domaćeg prvenstva suditi najbolji europski suci.

Tako će derbi Hajduka i Dinama (nedjelja, 30. ožujka, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) na Poljudu suditi njemački sudac Daniel Siebert (39) sa svojim pomoćnicima, a sad je otkriveno i koliko će HNS platiti ovo zadovoljstvo.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Kako navodi sportalo.hr HNS će duboko posegnuti u džep da bi angažirao jednog od najboljih sudaca i njegov tim.

Tako će njihov dolazak u Split HNS koštati čak 12.000 eura! Glavni sudac bit će bogatiji za 6000 eura, a svaki od dva pomoćnika - Jan Seidel i Rafael Foltyn - će zaraditi po 3000 eura. No, ukupni iznos od 12.000 eura dodatno će podići naknade četvrtom i VAR sucima, pa će ovo biti rekordno skup derbi kada su u pitanju naknade službenim osobama.

Usporedbe radi, glavnom sucu utakmice SuperSport HNL-a pripada 500 eura dok se pomoćni suci moraju zadovoljiti s 280, a četvrti sudac sa 120 eura. Razlika je enormna pa se svi iskreno nadamo da će se ovo 'ulaganje' isplatiti...

  • +19
27. kolo SuperSport HNL-a, Hajduk - Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Dinamo - Hajduk 0:0, sažetak 17.12.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport