ČETVRTFINALE HMNL-a

Pogledajte kako je Pula protutnjala Baldekinom i osigurala polufinale doigravanja

30.03.2024 u 00:31

Bionic
Reading

Parket šibenskog Baldekina gorio je od uzbuđenja dok su malonogometaši Crnice i Stanoinvest Futsal Pule u drugoj utakmici četvrtfinalne serije HMNL-a odmjeravali svoje snage. Gosti su slavili 0:4 i izborili polufinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Šibenčani su, ispunjeni nadom, dočekali ovu utakmicu s ciljem da seriju protiv Puljana odvedu u odlučujuću majstoricu. Međutim, gosti su stigli s odlučnošću da zaključe ovu seriju na Baldekinu i započnu pripreme za polufinale. Utakmica je obilovala prilikama i žestokom borbom na terenu, dok su igrači oba tima dali sve od sebe u nastojanju da ostvare pobjedu.

Ogled su sjajno otvorili Puležani odmah preuzevši posjed lopte. Već u prvoj minuti Echeverry najprije gađa vratnicu, a u nastavku akcije promašuje nebranjenu mrežu s velike blizine. Gosti su izgledali vrlo opasno na otvaranju, no nekoliko dobrih obrana za zagrijavanje upisao je Luketin na vratima Crnice. Domaćin je u uvodnih pet minuta izgledao vrlo neuvjerljivo, uspjeli su složiti tek nekoliko prilika koje nisu pred veća iskušenja stavila gostujućeg čuvara mreže Gozija. Usporena Crnica ipak je dobila sjajnu šansu za zgoditak u osmoj minuti. Nakon jedne polu kontre koju je započeo Copić lopta je došla do Piccionia koji u ruku gađa Deana Moravca, a on se na nesreću za goste nalazio u svom šestercu, pa je tako Crnica dobila priliku sa šest metara. Loptu je na liniju šest stavio Škugor, uzeo zalet, uputio prizeman udarac, i pogodio vratnicu. Iako Šibenčani nisu iskoristili veliku priliku, u nastavku su igrali sve bolje i stvarali sve više prilika ispred vrata Pule. Utakmica je bila vatrena, prijetnje su sijevale sa svih strana, no vrlo su raspoloženi bili vratari koji su se pobrinuli da mreže sačuvaju čednost. Čednost se držala 16 minuta, a onda na scenu stupa David Mataja koji se nakon oduzete lopte Pachecoa našao sam ispred Luketina, kapetan Pule prvo vara domaćeg vratara prekrasnom rolicom, a nakon toga pogađa mrežu za 0:1. Do kraja poluvremena nismo vidjeli veće prilike iako su obje ekipe prijetile, te se na odmor otišlo sa siromašnom prednosti Pule.

Nastavak je doslovce donio samo daljnji tijek onoga što smo vidjeli u prvom dijelu. Igralo se ponovo vrlo agresivno s puno šansi, ali koncentraciju tijekom odmora nisu izgubili vratari. Šanse su se tako redale do četvrte minute nastavka, a onda je Luketin ipak morao po drugi puta loptu vaditi iz svoje mreže. Snažan udarac je s devet metara uputio Bilić, a u putanji lopte se našao Echeverry koji krasno petom pogađa iz blizine za duplu prednost gostiju. Šibenčani su se pokušali vratiti, ali Puljani su bili sjajno posloženi u obrani, a onda su u 27. minuti uspjeli upisati novi pogodak. Sjajnu je dugu loptu na Deana Moravca poslao vratar Gozi, igrač Pule je neobjašnjivo ostao sam duboku na polovici Crnice, a onda nakon odličnog primanja lopte istu šmekerski pored Luketina poslao u mrežu za 0:3. Četiri minute kasnije epilog je isti, Gozi ponovo šalje dugu loptu ovoga puta na Pachecoa čiji udarac brani Luketin, a na odbijanac natrčava Bilić i šalje loptu po četvrti puta u mrežu Crnice za 0:4. Četvrti zgoditak Pule bio je povod da Šibenik u završnih devet minuta uđe s vratarem igračem. Šibenčani su kombinirali i pokušavali se vratiti u susret, ali Puljani su bili dobro organizirani i nekoliko puta prijetili na prazna vrata po oduzetoj lopti, no u konačnici je u tim prijetnjama izostalo preciznosti. Vidjevši da igra s vratarem-igračem ne funkcionira domaći strateg je odustao od te opcije, a Puljani su još lakše branili svoja vrata i još opasnije prijetili na Šibenska. Rezultat se do kraja nije mijenjao, ostalo je 0:4, a Stanoinvest Futsal Pula postala je treći sudionik polufinala doigravanja HMNL-a.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

Drugi susret Crnice i Pule završio je jednako kao i prvi, uvjerljivom pobjedom Pule od 0:4. Iako je nakon prvog djela još sve bilo otvoreno, pulska revolucija u drugom dijelu donijela je uvjerljivu pobjedu, a Crnica može žaliti za propuštenim šestercem s početka ogleda koji bi susret možda odveo u neke druge vode. Pula će tako nastaviti svoj put prema trofeju prvaka HMNL-a u polufinalu, a Crnica će morati ponovo pokušati iduće sezone, javlja crofutsal.com