atp stuttgart

Nikola Mektić i Mate Pavić za samo 51 minutu izborili finale Stuttgarta

16.06.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić borit će se za naslov pobjednika na ATP turniru u Stuttgartu koji se odigrava na travnatoj podlozi, a na kojem su u petak u polufinalu 6-3, 6-3 svladali Austrijance Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera

Za Mektića i Pavića ovo će biti drugo finale u ovoj sezoni, a ukupno 23. u posljednje tri godine otkako zajedno nastupaju i čine jednu od najboljih i najuspješnijih kombinacija na svijetu.

Tijekom 51-minutnog meča hrvatski par nije bio suočen s 'break-loptom', dok su od šest svojih prilika za oduzimanje servisa suparnicima Mektić i Pavić iskoristili tri za uvjerljivu pobjedu. Prvi 'break' napravili su u šestom gemu prvog seta za vodstvo 4-2, a onda su napravili još dva u drugom setu, za vodstvo 2-1 te u zadnjem gemu meča.

Ime suparničkog para u nedjeljnom finalu hrvatski tenisači će saznati u subotu, kad će biti odigran polufinalni dvoboj između indijsko-australskog para Bopanna - Ebden i njemačkog dvojca Krawietz - Puetz.

Mektić i Pavić su ovu sezonu otvorili osvajanjem naslov na turniru u Aucklandu, što je aktualnim olimpijskim pobjednicima bio 15. zajednički trofej, ali su nakon toga na sljedećih 12 turnira čak sedam puta izgubili prvo meč te samo u Dubaiju, početkom ožujka, uspjeli doći do polufinala.