bez milosti

Novak Đoković našao se na brutalnom udaru teniske legende; ovo sigurno nije želio čuti

16.06.2023 u 13:05

Bionic
Reading

Osvojio je Novak Đoković svoj 23. Grand Slam turnir, pokorio je Roland Garros, ali i dalje traju (a i trajat će!) žestoke rasprave je li Srbin najveći svih vremena. Legendarni Ilie Nastase (76) nije imao nimalo milosti za Srbina

Rumunj Ilie Nastase (76) jedan je od najvećih tenisača svih vremena, sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio je broj 1 i harao je svjetskim terenima, osvajao US Open i Ronald Garros. Bila su to ipak neka druga vremena, s puno više sportske romantike i poštovanja prema protivnicima.

Nastase se tako uključio u raspravu tko je najbolji svih vremena, a legendarni se rumunjski tenisač bez milosti obrušio na Novaka Đokovića. U stvari, rekao je ono što mnogi misle, ali jednostavno nemaju hrabrosti javno reći...

'Razlika između Đokovića i Rafe Nadala? Ne, ne mislim da je to osobna borba između njega i Nadala. To se dogodilo, zar ne? Moglo je biti i obrnuto, da Nadal ima 23 titule. Obojica su tu, blizu jedan drugom. Đokoviću je to bitno, ali mislim da Nadal nije ljubomoran na to', kazao je Nastase za rumunjske medije te nastavio u oštrom tonu:

'Neko drugi bi trebao biti ljubomoran na Nadala. To što je 14 puta uzeo Roland Garros. To je teže od Đokovićevih 23 naslova na Grand Slamovima! Samo da znate, pobijediti na šljaci 14 puta na Roland Garrosu? Mislim da se neće roditi igrač koji to može napraviti', zaključio je Nastase.