ima ozlijeđenih i uhićenih

Navijački neredi na derbijima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini; posebno napeto bilo je na sarajevskom okršaju

05.03.2022 u 19:40

Bionic
Reading

Utakmica 23. kola Prve crnogorske nogometne lige u Tuzima, između trećeplasiranoga Dečića i drugoplasirane Budućnosti prekinuta je u 17. minuti zbog nereda na istočnoj tribini.

Navijači dvaju klubova, koje je na istoj tribini dijelila samo ograda, nabacivali su se stolicama, letjelo je kamenje i baklje, pa je delegat odlučio prekinuti utakmicu, prenose podgorički mediji. Intervenirala je policija, gostujući navijači Varvari trčali su po igralištu, a potom počeli kamenovati mjesto gdje se nalazila domaća publika. Kako javlja Portal RTCG, policija je zbog incidenta uhitila jednu osobu.

Izgreda je bilo i u Sarajevu, sat vremena prije početka tradicionalnog gradskog derbija Sarajeva i Željezničara na stadionu Grbavica. Tijekom zagrijavanja igrača na teren su upali navijači Sarajeva, koji su prethodno u velikom broju ušli na stadion.

Horde zla potrčale su prema južnoj tribini, gdje su se počeli okupljati navijači Željezničara i bacili nekoliko baklji prema tribini i pokušali su uzeti transparent Manijaka, prenosi portal Kliks.

Navijači Željezničara su uzvratili pa je došlo do kratkog sukoba na terenu. Kako javljaju federalni mediji, teže je ozlijeđen jedan navijač Sarajeva. Policija je reagirala i smirila situaciju pa je utakmica počela s deset minuta zakašnjenja, a Željezničar je slavio s 2:0.