Želi u Zagrebu završiti karijeru

Nakon igrača Barcelone na Kajzericu stigao nekadašnji hrvatski reprezentativac; Lokomotiva pred nosom 'ukrala' pojačanje Hajduku

29.08.2020 u 10:12

Bionic
Reading

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić novi je napadač Lokomotive

Nekadašnji hrvatski reprezentativac, 35-godišnji napadač Nikica Jelavić, novi je igrač zagrebačke Lokomotive. Nedavno ga se povezivalo s Hajdukom u kojem je, prema njegovim riječima, bio spreman nastaviti karijeru, ali Lokosi su bili konkretniji i brži pa je Jelavić završio na Kajzerici.

Bivši 'vatreni' dolazi u HT Prvu ligu kao slobodan igrač nakon četiri godine igranja za Beijing Renheu i Guzhou Zhicheng. Jelavić je karijeru počeo u GOŠK Gabeli iz koje je još u mladim kategorijama stigao u Hajduk, a osim za Splićane i spomenute kineske klubove, igrao je i za Zultw Waregem, Rapid iz Beča, Rangerse, Everton, Hull City i West Ham.

'Točno je da smo dogovorili Jelavićev dolazak. U odličnom je tjelesnom stanju, još uvijek je željan nogometa i želi ovdje završiti karijeru. Kratko smo razgovarali i dogovorili smo se za pet minuta. Siguran sam da nam može pomoći, odličan je i iskusan igrač. Jelavić je prvo od najavljenih pojačanja, a dovest ćemo još dvojicu-trojicu provjerenih nogometaša. Fokus je na krilnim napadačima bez kojih smo ostali odlaskom Kastratija i Uzunija', rekao je direktor Lokomotive Božidar Šikić za Sportske novosti.

Lokomotiva se tako pojačala još jednim iskusnim igračem nakon 34-godišnjeg Marija Budimira i 33-godišnjeg Sammira s kojim je Jelavić dijeli i svlačionicu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Pogledajte još jednom najbolje golove 2. kola HT Prve lige.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.